12.12.23

Απειλές από το Άγιο Όρος για δολοφονία αστυνομικών (Ντοκουμέντο)

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού από έναν 18χρονο νέο άνθρωπο.


Όλοι απορούν από που πηγάζει τέτοιο μίσος, αν υπάρχουν ακόμα ανθρώπινες αξίες στην κοινωνία μας και τι κάνουν οι πνευματικοί ταγοί του τόπου μας για αυτό το πρόβλημα.


Με οδύνη διαπιστώνει κανείς πως κάποιοι διαμένοντες στο Άγιο Όρος αποτελούν μέρος του προβλήματος της πνευματικής κατακρήμνισης της κοινωνίας. "Γέροντες" και "πνευματικοί πατέρες" διαδίδουν δημοσίως και σε ευρεία κλίμακα παντός είδους κηρύγματα μίσους. Λόγω του σεβασμού μεγάλου μέρους του λαού στο ράσο και στο Άγιο Όρος αυτά τα κηρύγματα βρίσκουν ακροατήριο και πλάθουν συνειδήσεις όλο και περισσοτέρων νέων ανθρώπων.


Για παράδειγμα στις 14.11.2023 ένας "αγιορείτης γέροντας" - "πνευματικός" ανακοινώνει πως απειλεί ότι αυτός και οι υποτακτικοί του να βγάλουν τα όπλα και να σκοτώσουν αστυνομικούς. Ακούστε το σχετικό ντοκουμέντο [1]. Είναι γνωστό σε πολλούς πως εντός Αγίου Όρους διατηρείται γιάφκα με καραμπίνες, εκρηκτικά και λοιπά πολεμοφόδια. 



Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη κατάσταση. Δεδομένου της επιρροής που έχει το Άγιο Όρος και η Ορθοδοξία σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα, καθώς κάποιος νέος ή κάποιος ψυχικά ασταθής μπορεί να συμπεράνει πως η δολοφονία αστυνομικών μπορεί να είναι "ηθικά δικαιολογημένη" και "ευλογημένη από τον Θεό", εφόσον ακούει "αγίους γέροντες από το Άγιο Όρος" να επαναλαμβάνουν με τόση ευκολία τις απειλές θανάτου.

αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

Άγιο Όρος, Ελλάδα


[1] Αποσπάσματα από την εκπομπή "Κόντρα στο σύστημα" - Focus FM, 14.11.2023

https://www.youtube.com/watch?v=j2HR6FOgOvw

Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο Με δολοφονίες αστυνομικών απειλεί ο αρχικαταληψίας της Μ. Εσφιγμένου