19.11.23

Με δολοφονίες αστυνομικών απειλεί ο αρχικαταληψίας της Μ. Εσφιγμένου

 Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τα τηλεοπτικά σενάρια... 


Μετά την ανακοίνωση του αρχηγού της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας [1] στις 12.11.2023 (όπου εξέφρασε την ανίερη "αγανάκτησή" του για το αίτημα της Μητρός Εκκλησίας για την λύση της κατάληψης της αγιορείτικης μονής και ταυτόχρονα ευχαρίστησε δημοσίως την κυβέρνηση για την ανοχή της στην κατάληψή του) και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο κοινό από τις υπόνοιές του για τις βίαιες διαθέσεις του, επανήλθε σε νέες δηλώσεις σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου μίλησε ακόμα πιο ξεκάθαρα για τα σενάρια του για αιματηρή συμπλοκή.


Συγκεκριμένα στις 14.11.2023 ο Παπαλαμπρακόπουλος Ματθαίος - "Μεθόδιος", ομιλώντας στην εκπομπή του Σερέτη Γρηγορίου στο FOCUS FM [2], όσον αφορά ενδεχόμενες κινήσεις της αστυνομίας για τον περιορισμό της ασυδοσίας των καταληψιών, αλλά και τη τελική λύση της κατάληψης, είπε πως η υπομονή των καταληψιών έχει τα όρια της και προειδοποίησε πως οι ακόλουθοί του- καταληψίες θα πάρουν τα όπλα από την γιάφκα τους και θα βγουν εκτός του κατειλημμένου κεντρικού κτηριακού συγκροτήματος της Μονής για να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς με ενδεχόμενο να τους σκοτώσουν!


Κατά λέξη τα λόγια του και τα χρονικά σημεία της εκπομπής όπου ειπώθηκαν:

(1:17:40) "Πάνω σε μια συμπλοκή αν κτυπήσει κάποιος ή σκοτωθεί ή πεθάνει"

(1:18:20) "Τι φταίνε οι αστυνομικοί; δηλαδή και αν γίνει ένας φόνος"

(1:21:00) "Τι φταίνε τα παιδιά [σ.σ. οι αστυνομικοί] που θα έρθουν εδώ; γιατί νομίζουν, αν θα έρθουν εδώ, άντε θα τους πούμε περάστε και τελείωσε; Μήπως είναι λίγο γελασμένοι σε αυτό;"

(1:22:50) "Δηλαδή τι να κάνουμε και εμείς; να βγούμε έξω και να αρχίσουμε να κτυπιόμαστε με τους αστυνομικούς;"

(1:26:10) "Μας φέρνουν στο σημείο...τι να κάνουμε; να πάρουμε τα όπλα και μεις και να βγούμε εναντίον των αστυνομικών;"

(1:29:10) "Kαι εμείς άνθρωποι είμαστε και η υπομονή έχει τα όρια της"


Επίσης, προσκάλεσε εμάς τους Εσφιγμενίτες, αν είμαστε ανδρείοι, να πάμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, γιατί θα ήταν κρίμα να σκοτώσουν αστυνομικούς αντί εμάς, πράγμα που παραλίγο να καταφέρουν πριν 2 δεκαετίες, όταν μας άφησαν αιμόφυρτους και αναίσθητους από κτυπήματα στο κεφάλι. Προφανώς μας θεωρεί πως είμαστε άξιοι σφαγής χωρίς τύψεις, καθώς κατά την γνώμη του "δεν είμαστε άνθρωποι" και άρα όποιος μας λιντσάρει δεν έχει αμαρτία.


Κατά λέξη:

(1:21:47) "να 'ρθούνε μόνοι τους [σ.σ. οι Εσφιγμενίτες]. Τι βάζουν μπροστά την αστυνομία; Αλλά έτσι κάνουν οι δειλοί και οι άνανδροι. Θα βάλουν μπροστά να σκοτωθούν τα παιδιά [σ.σ. οι αστυνομικοί]"

(1:41:00) "δεν είναι άνθρωποι [σ.σ. οι Εσφιγμενίτες]"


Μετά από ένα οχετό ψευδών, ύβρεων, συκοφαντικής δυσφήμισης και ανοησιών, η συνομιλία Σερέτη-Μεθοδίου κατέληξε με τον "Μεθόδιο" να λέει πως οι καταληψίες (που είναι ΓΟΧ) είναι η εκκλησία, ενώ εμείς οι Εσφιγμενίτες-αγιορείτες (που είμαστε της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας) είμαστε αιρετικοί (1:27:24), πως ο Οικ. Πατριάρχης της Εκκλησίας μας είναι ειδωλολάτρης (1:35:50) και τον Σερέτη να προτείνει να κινητοποιηθεί ο κόσμος (1:21:25), ώστε να διεκδικηθεί το "αυτονόητο" για τον ίδιο, δηλαδή να μπορούν να παραμείνουν οι καταληψίες στο κατειλημμένο μοναστήρι πιστεύοντας ό,τι θέλουν οι ίδιοι να πιστεύουν. Στην πραγματικότητα όμως στο Άγιο Όρος μπορούν να μονάσουν μόνο βαπτισμένα μέλη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πιστεύουν στις διδαχές της και όχι βαπτισμένοι ΓΟΧ που "πιστεύουν ό,τι θέλουν οι ίδιοι".


Συμπερασματικά για τον "Μεθόδιο" υπάρχουν δύο μόνο δρόμοι:

Κατάληψη των ΓΟΧ σε μοναστήρι άλλης Εκκλησίας ή θάνατος-φόνος.


Καταληψίες με όπλα

Πρόσφατα κάποιοι θρησκευόμενοι ξεσηκώθηκαν για μια τηλεοπτική σειρά [3] με σενάριο ένα φόνο σε κάποιο μοναστήρι. Τώρα που στην πραγματική ζωή υπάρχει απειλή για πολλαπλούς φόνους και λαμβάνουν χώρα απαράδεκτες καταστάσεις σε ένα ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Όρους, δεν θα μιλήσει κανείς;


Πρόσφατα, επίσης, έγινε κινητοποίηση για να συλληφθεί κάποιο άνθρωπος που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς [4]. Για τον "Μεθόδιο" όμως κανείς αρμόδιος δεν άκουσε τίποτα, κανείς δεν ξέρει κάτι, "δεν κουνήθηκε φύλλο" παρόλο που εκτόξευσε τις απειλές του σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου τον άκουσαν χιλιάδες ακροατές.


αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου











Αναφορές:

[1] https://www.esphigmenou.gr/2023/11/efxaristiria-katalipsia.html


[2] ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΕΡΕΤΗ 141123. Focus FM 103.6 GR

https://www.youtube.com/watch?v=oCRUSOKwVEc


[3] https://www.mynews.gr/fonoi-sto-kampanario-orgi-sti-niki-gia-ti-nea-seira-toy-alpha-giati-antidroyn-oi-palaioimerologites/


[4] https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ereyna-tis-el-as-gia-roma-pou-apeilei-me-vinteo-pos-tha-skotosei-astynomikous-kai-ellines-vinteo/