ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Εκδόσεις Ιεράς Μονής Εσφιγμένου


Από καρδιάς


Σκέψεις και λόγοι Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου Ηγουμένου Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

ISBN: 978-618-85293-1-1

1η έκδοση: 3/2021

192 σελ., 14 x 20,5 εκ.

Τιμή: 12,00€


Περίληψη:
- Πού είναι ο Θεός στη ζωή σου;
- Πώς είναι να αγαπάς;
- Άραγε εγκαταλείπει ο Χριστός;
- Γιατί μοιράζεται η αγάπη;
Ερωτήματα καθημερινά, τα οποία απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, που δεν μπορεί να βρει απαντήσεις, αλλά και δεν ξέρει καν πού να ψάξει! Η ενασχόληση με τα καθημερινά αφήνει στην άκρη τις σοβαρές πνευματικές ανησυχίες.  
«Υπάρχει χρόνος να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής», ενώ «είναι δαιμονικό να μένουμε στα λάθη», γι΄αυτό «είναι χαρά να μην απελπιζόμαστε». 
Αισιόδοξα και παρηγορητικά μηνύματα στέλνει με το βιβλίο αυτό ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος προτρέπει: «Μη φοβάστε! Δεν ταιριάζει στους Χριστιανούς ο φόβος, παρά μόνο η αγάπη. Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβο». 
Οι σκέψεις και οι παραινέσεις του αφήνουν χαραμάδες ελπίδας για μια καθημερινότητα πιο ήρεμη και πιο φωτεινή. Ας τον ακούσουμε...
Πρόλογος: Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου


Έτσι Απλά


Συγγραφέας: Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

ISBN: 978-618-85293-0-4

1η έκδοση: 3/2021

96 σελ., 12 x 16 εκ.

Τιμή: 6,00 €


Περίληψη:

Μια διαρκής αγωνία είναι η ζωή σήμερα και αμέτρητα τα αναπάντητα ερωτήματα. Σύντομες απαντήσεις, παρηγορητικές και ενθαρρυντικές, πάντα αισιόδοξες, δίνει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, σε αυτό του το πόνημα, που έχει στόχο να φέρει λίγο φως στην γκρίζα καθημερινότητα. Γιατί δεν εξηγούνται όλα, δεν ερμηνεύονται τα πάντα κι «όταν η ανθρώπινη λογική φτάνει σε αδιέξοδο, εκεί πάντα συνεχίζει ο Θεός». 

Η πρόσκληση του γέροντα είναι να κάνουμε ένα διάλειμμα και να περάσουμε μια στιγμή μαζί του. Πολλά μπορεί να αλλάξουν...Διάθεση μέσω βιβλιοπωλείων

Τα βιβλία έκδοσης Ι.Μ. Εσφιγμένου διατίθενται σε όλα τα ενημερωμένα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.