31.12.23

Νέον έτος 2024

Αίσιον και ευτυχές το νέο έτος 2024!
Ειρηνικό και χαρούμενο.
Ευχές που ακούγονται τυπικές, λόγω των εορτών, αλλά και ουσιαστικές.

Νέο έτος ανατέλει και παίρνει τη θέση του παλαιού. "Πάει ο παλιός ο χρόνος..." γεμάτος εμπειρίες κι έρχεται στη θέση του ο νέος, με αβεβαιότητα μεν, αλλά πάντα με ελπίδα για κάτι καλύτερο, τόσο προσωπικά για τον καθένα, όσο και για  όλο τον κόσμο.

Η χαρά της εορτής, ας ευχηθούμε να παραμείνει μέσα μας, μακρυά από τύπους και υποχρεώσεις. Ας χρωματίσει την ζωή μας, να γίνουμε ειρηνικοί και χαρούμενοι άνθρωποι. 

Μη σβήσει η χαρά των ημερών μαζί με τα λαμπάκια. Ας γίνει τρόπος ζωής. 
Η ζωή μας θα γίνει πιο όμορφη, θα αποκτά νόημα και ουσία. Τα λάθη μας θα γίνονται εμπειρία και γνώση και οι χαρές θα είναι το συνεχές πανηγύρι της ζωής, της ζωής μας.

Το δικαίωμα στο όνειρο το έχουν μόνο οι άνθρωποι. Ας γίνει η αρχή του νέου έτους αφορμή για κάτι νέο, για ένα όνειρο, για έναν στόχο. Να γίνει η ζωή μας καλύτερη, να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να δούμε τα ελαττώματα μας, να αναδείξουμε τα τυχόν χαρίσματά μας. 

Η αρχή του νέου έτους ας γίνει αφορμή και προσπάθεια να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Εμείς αποτελούμε μέρος του συνόλου. Αν αλλάξουμε εμείς, ταυτόχρονα αλλάζει και το σύνολο, η κοινωνία μας.

Χρόνια πολλά!
Καλή και ευλογημένη χρονιά!

+αρχ. Βαρθολομαίος
καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου