17.5.23

Ο καταληψίας της Μ. Εσφιγμένου "Μεθόδιος" για Έλληνα Χίτλερ

Ο καταληψίας της Μ. Εσφιγμένου "Μεθόδιος" (Ματθαίος Παπαλαμπρακόπουλος), μέλος "εκκλησίας ΓΟΧ", σε παλαιότερη συγκέντρωση στην Αθήνα προέτρεψε τον συγκεντρωμένο κόσμο να μην ψηφίσει ξανά τους ίδιους πολιτικούς, καθώς "υπάρχουν Έλληνες που πρέπει να ψηφίσουμε" και πως αυτή τη φορά "μπορεί να βγει ένας Έλληνας Χίτλερ".


Αποδίδει όλα τα κακά στους Εβραίους. Λέει πως το Άγιο Όρος σκλαβώθηκε στους Εβραίους. Φοβερίζει τον κόσμο πως θα "μας κάνουν να είμαστε υπόδουλοι των Εβραίων για όλη μας την ζωή". Απειλεί τους Εβραίους με Έλληνα Χίτλερ.


Ο "Mεθόδιος" διδάσκει δημοσίως την αίρεση του εθνοφυλετισμού. Αντιπαραθέτει στον λόγο του Χριστού "ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου", τον δικό του λόγο "ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή το ελληνικό έθνος".


Βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρακολουθούν χαμογελαστοί την ομιλία του Μεθόδιου και τον χειροκροτούν. Αργότερα ένας άλλος ομιλητής και υποστηρικτής της κατάληψης ευχαριστεί τους χρυσαυγίτες βουλευτές για την παρουσία τους. Το κοινό χειροκροτεί και φωνάζει συνθήματα υπέρ θρησκείας, πατρίδος και του κόμματος "Χρυσής Αυγής".


Τον Μεθόδιο παρουσιάζει ο πρόεδρος του ΕΛΚΙΣ (Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας) Δημήτρης Μπακάλης (το 2023 συνεργάστηκε με τον Εμφιετζόγλου Πρόδρομο της "Πατριωτικής Ένωσης"). [1] Μετά τον Μεθόδιο ανεβαίνει στο βήμα ο "αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακάριος" (Καβακίδης Κωνσταντίνος) κάποιας από τις "εκκλησίες" των ΓΟΧ [2]. Στο κοινό της συγκέντρωσης υπάρχουν "ιερείς" από διάφορες ΓΟΧ "εκκλησίες". Στο τέλος ακολουθεί πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή με τον Μεθόδιο στην κεφαλή της πορείας.

Υπενθυμίζουμε πως ο αρχηγός της κατάληψης Ματθαίος Παπαλαμπρακόπουλος (αυτοπαρουσιαζόμενος ως "ηγούμενος Μεθόδιος") δεν έχει καμία σχέση με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν είναι βαπτισμένο μέλος της, ούτε ιερέας της ούτε μοναχός του Αγίου Όρους, αλλά είναι μέλος της "εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος". Το ακρωνύμιο Γ.Ο.Χ. σημαίνει "γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί". Ο "Μεθόδιος" καταλαμβάνει μαζί με την ομάδα του παρανόμως ιστορικό κτήριο μονής και εδάφη του Αγίου Όρους. Στο Άγιο Όρος δικαίωμα να μονάσουν έχουν μόνο μέλη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Το ρατσιστικό και εθνοφυλετικό του κήρυγμα είναι αιρετικό και δεν αντιπροσωπεύει την διδασκαλία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν γνωρίζουμε αν αντιπροσωπεύει την διδασκαλία της "εκκλησίας" στην οποία ανήκει ο Μεθόδιος. Αυτό μπορούν να το απαντήσουν μόνο οι ίδιοι. Γεγονός είναι πάντως πως οι παρευρισκόμενοι στην συγκέντρωση ΓΟΧ δεν ακούγονται να διαμαρτύρονται στο κήρυγμα του "Μεθοδίου".


Τον Μεθόδιο δεν τον ενδιαφέρουν οι πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ρατσιστικό του κήρυγμα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ούτε στους Έλληνες προσκυνητές στα Ιεροσόλυμα, καθώς ο ίδιος είναι μέλος διαφορετικής εκκλησίας. Προσποιείται πως είναι αγιορείτης και μέλος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δυσφημώντας έτσι το Άγιο Όρος και την Εκκλησία μας.


Στην συγκέντρωση διαφαίνεται η σχέση αμοιβαίου κέρδους μεταξύ καταληψία Μεθόδιου και ακροδεξιάς. Ακροδεξιά και ΓΟΧ εμφανίζονται ως έχοντες ευλογία δήθεν από το Άγιο Όρος. Ρατσιστικές θεωρίες εμφανίζονται ως ευλογημένες από δήθεν "ανθρώπους του Θεού". Με την σειρά τους άνθρωποι ακροδεξιών κομμάτων και οπαδοί τους υποστηρίζουν με φανατικές διαδηλώσεις την συνέχιση της κατάληψης από τον απατεώνα "Μεθόδιο". 


Ο "Μεθόδιος" ουσιαστικά παίζει το ρόλο του "πνευματικού πατέρα" των ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων στην Ελλάδα. Για αυτό και χαίρει ανάλογης υποστήριξης και κάλυψης από αυτό τον πολιτκό χώρο, ό,τι και αν κάνει ή λέγει! Ακόμα και να υβρίζει τον Άγιο Παΐσιο [3], οι ακροδεξιοί κάνουν πως δεν ακούν. Αντιθέτως, οι ακροδεξιοί, αν ο οποιοσδήποτε κάνει έστω και μια αιχμή δημοσίως για την θρησκοληψία στην Ελλάδα, τον στοχοποιούν και ζητούν την "σταύρωση" του.


Ο "Μεθόδιος" ως μέλος της "εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος" θα μπορούσε κάλλιστα να μονάσει σε μια από τις πολλές μονές ΓΟΧ ανά την Ελλάδα. Αν όμως το έκανε, πώς θα εμφανίζονταν τα ακροδεξιά κόμματα ως ευλογημένα από το Άγιο Όρος;


Ο "Μεθόδιος" νιώθει άνετα να παρανομεί με λόγους και πράξεις, καθώς γνωρίζει πως το ελληνικό κράτος του παρέχει ένα άτυπο "άσυλο" μέσα στο κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου, όπου εδώ και δεκαετίες δεν έχει συλληφθεί κανείς για καμιά παρανομία και για καμιά καταδικαστική απόφαση. Η Ελληνική Δημοκρατία με την αδράνειά της δίνει άσυλο σε αυτούς που θέλουν να βγει κάποιος Έλληνας Χίτλερ που θα καταργήσει την δημοκρατία στην Ελλάδα. Η αδράνεια της Ελληνικής Πολιτείας να λύσει την κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου και η συνεπαγόμενη φαινομενική πνευματική ενίσχυση των ακροδεξιών αντιλήψεων δήθεν από το Άγιο Όρος, βοήθησε  στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, τα οποία καπηλευόμενα πατρίδα και θρησκεία, στοχεύουν στην υποδούλωση της χώρας στην τυραννία και την απολυταρχία.


Ο εθνοφυλετισμός εμπλέκει θρησκεία και πολιτική και βάζει τα έθνη να αλληλοεξοντώνονται μεταξύ τους. Επίσης, με την καλλιέργεια του φόβου για εξωτερικές απειλές κάποιοι ανεβαίνουν πολιτικά. Στην Ελλάδα είδαμε παγανιστές να αλλάζουν κοστούμι και να ντύνονται ορθόδοξοι. Στην Ρωσία είδαμε ξαφνικά κομμουνιστές και μέλη της KGB να παρουσιάζονται ως "οι πιο καλοί χριστιανοί του κόσμου", έτοιμοι να επιβάλουν με την βία τις απόψεις τους με την λεγόμενη "αποσατανικοποίηση". Οι θεωρίες των εθνοφυλετιστών είναι ένα μέσο ανέλιξης στην εξουσία και πραγματικό "όπιο του λαού".


Από τα διάφορα "πατριωτικά" κόμματα που υποστηρίζουν την διατήρηση της κατάληψης στο Άγιο Όρος, δύο τουλάχιστον έχουν αποκλειστεί από τις εκλογές του Μαΐου του 2023. Κουίζ: Ποιο κόμμα που συμμετέχει στις τρέχουσες εκλογές αναφέρει ο Μεθόδιος ως υποστηρικτή του σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπου διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις για την Μονή μας;



Αποσπάσματα από το φρικτό κήρυγμα του Μεθοδίου στο

https://vimeo.com/827235625/288e511a03


Όλη η συγκέντρωση του Φεβρουαρίου του 2016 και οι ομιλίες στο

https://vimeo.com/826684587/bd9eb2572f



αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ιερά Μονή Εσφιγμένου

Άγιο Όρος

Ελλάδα


Αναφορές:

[1] https://patriotikienosi.gr/synergasia-patriotikis-enoseos-elkis-462/

[2] https://ec-goc.gr/ierarxia-tis-eklisias/dioikitiki-diarthrosi/ierarxia-tis-eklisias

[3] https://www.esphigmenou.gr/p/katalipsi-agioi.html