24.4.23

Παράνομη έξοδος Γάλλων δημοσιογράφων από το Άγιο Όρος με συνεργούς καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου

Στο Βέλγιο, όπου βρίσκομαι για λίγες μέρες για πνευματικές ομιλίες στους ορθόδοξους χριστιανούς της χώρας, πληροφορήθηκα πως τα ρεζιλίκια της Ελλάδας, όσον αφορά την κομικοτραγική αντιμετώπιση του Αγίου Όρους από πλευράς Ελληνικής Πολιτείας, έχουν μαθευτεί ως εδώ! Παραμένει ουσιαστικώς αφύλακτο ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, από μια χώρα η οποία θέλει να την παίρνουν οι άλλες χώρες στα σοβαρά!


Παλαιότερα έχει προβληθεί εκπομπή στην Γαλλική τηλεόραση, στην οποία οι Γάλλοι δημοσιογράφοι, ενώ έχουν διαμονητήρια και μπορούν να βγουν νομίμως από το Άγιο Όρος, παρά ταύτα βγαίνουν παρανόμως με μεγάλα σακίδια εκτός Αγίου Όρους από την αφύλακτη "πίσω πόρτα" του Αγίου Όρους, στην παραλία Κομίτσα των Νέων Ρόδων, με συνεργούς καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας. Μόνο ο Θεός ξέρει τι κουβαλούσαν στους σάκους τους. Οι τελωνιακές αρχές του Αγίου Όρους και η αρχαιολογία ΔΕΝ ξέρουν.


Έμάθαν οι Γάλλοι για την φαιδρή κατάσταση στο Άγιο Όρος από αντίστοιχες ελληνικές και αγγλικές εκπομπές και ήρθαν και αυτοί να πάρουν ένα μερίδιο από την σχετική θεαματικότητα και την σκηνοθετημένη "περιπετειώδη" κατάσταση. Τα σύνορα ορθάνοικτα χωρίς φύλαξη. Καταληψίας οδηγεί τους Γάλλους με τζιπ ως τα σύνορα, όπου αφού περπατήσουν για λίγο, τους παραλαμβάνει ένα άλλο όχημα ακριβώς έξω από τον φράκτη του Αγίου Όρους για να τους οδηγήσει προς τα ενδότερα της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Αυτή είναι η υποτιθέμενη "πολιορκία" των υποτιθέμενων "λιμοκτονούντων" καταληψιών που υποτίθεται πως είχαν να φάνε "λίγες ελιές" και αυτές δήθεν τους τις στερήσαμε. Αυτή είναι και η υποτιθέμενη "φύλαξη" των αρχαίων κειμηλίων του Αγίου Όρους ανυπολόγιστης πνευματικής και ιστορικής αξίας.


αρχιμ. Βαρθολομαίος

ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους


Δείτε το βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα

- τον καταληψία "Γρηγόριο" να αφηγείτε στους Γάλλους περί του "ορθοδοξία ή θάνατος"

- τον καταληψία "Μαρδάριο"

- ένα γαλλόφωνο καταληψία να παρουσιάζει το φαρμακείο με τα ψυχοφάρμακα και να λέει θεωρείς για τα barcode

- την συνέργεια καταληψιών για την παράνομη χωρίς έλεγχο έξοδο των Γάλλων