23.4.23

Καταληψίες της Μ. Εσφιγμένου εκφοβίζουν αστυνομικούς και Εσφιγμενίτες Μοναχούς

S.O.S. "Βιασμός" του Αγίου Όρους εν όψει εκλογών!


Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας εκμεταλλευόμενοι την προκήρυξη εκλογών και την σχετική "ακυβερνησία" και την ανάλογη χαλαρότητα επιβολής του νόμου που επικρατεί σε τέτοιες περιόδους (ελληνικό φαινόμενο), έστησαν προβοκάτσια εντός Αγίου Όρους εκφοβίζοντας αστυνομικούς και Εσφιγμενίτες Μοναχούς.


Συγκεκριμένα, ενώ οι καταληψίες διατείνονται δημοσίως πως δήθεν είναι σε 24ωρο ασφυκτικό αποκλεισμό εντός κεντρικού κτηρίου και πως δήθεν λιμοκτονούν, πήγαν ένα χιλιόμετρο μακριά από το κατειλημμένο κεντρικό κτήριο ως το κάθισμα (οίκημα) του Αγίου Τρύφωνος, όπου διαμένουν  ορισμένοι από τους κανονικούς Εσφιγμενίτες μοναχούς και παρενέβησαν καταστρεπτικώς στους ελαιώνες εμπρός του Αγίου Τρύφωνος εκφοβίζοντας ταυτόχρονα τους διαμένοντες μοναχούς στο κάθισμα.


Η αστυνομία εκλήθη από την διοίκηση της Μονής μας για να προστατευθούν οι άνθρωποι και η περιουσία της Μονής.


Οι καταληψίες περίμεναν τους αστυνομικούς με τα κινητά ανά χείρας μεταδίδοντας ζωντανά στο διαδίκτυο το στημένο σκηνικό για να παρουσιάσουν πως δήθεν είναι πολιορκημένοι, πως δήθεν δέχονται εκφοβισμό και πως δήθεν καταπατώνται τα δικαιώματά τους, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, όπως είναι εμφανές στο βίντεο τους. 


Οι καταληψίες που, από την μια λένε πως το διαδίκτυο "είναι του διαβόλου", πως είναι αποκλεισμένοι από τεχνολογία, πως ως "μοναχοί" δεν ασχολούνται ούτε με τεχνολογία ούτε με βίντεο, μετέδωσαν οι ίδιοι τα βίντεο ζωντανά στο διαδίκτυο για να δείξουν την σκηνοθετημένη τους προβοκάτσια.


Όχι μόνο δεν είναι πολιορκημένοι, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο ο αρχηγός της κατάληψης Παπαλαμπρακόπουλος Ματθαίος (κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο "Μεθόδιος") απειλεί τους αστυνομικούς πως θα καλέσει 100 μοναχούς για να βιαιοπραγήσουν εναντίον τους, πως θα χυθεί αίμα και πως "θα τσακίσει τα πόδια" των Εσφιγμενιτών Μοναχών. Ναι! Ο ίδιος που μιλάει για πεινασμένα αδύναμα γεροντάκια, θα φωνάξει 100 "μοναχούς" για να λιντσάρουν τους αστυνομικούς.


Στην κατάληψη βρίσκονται 25-35 καταληψίες. Η ηγετική ομάδα είναι περίπου 5-10 άτομα. Καμία σχέση με 90χρονα καχεκτικά γεροντάκια, όπως αυτοπαρουσιάζονται. Η κατάληψη έχει σχέσεις με ανθρώπους του υπόκοσμου, ανθρώπους των πολεμικών τεχνών, ακροδεξιές ομάδες κτλ. Με ένα κάλεσμα του Μεθοδίου μπορεί πανεύκολα να μαζέψει 100 γεροδεμένα άτομα (ίσως και οπλοφορούντα) να μπουν από τα ορθάνοικτα αφύλακτα σύνορα, στην πίσω πόρτα του Αγίου Όρους, στην παραλία Κομίτσα των Νέων Ρόδων (η χαρά του κάθε αρχαιοκάπηλου).


Αυτή την ώρα - μεσάνυκτα προς ξημέρωμα 23ης Απριλίου - οι καταληψίες έβαλαν φωτιά σε κλαδιά στον ελαιώνα κοντά στο κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς στο οίκημα και κίνδυνο για την ζωή των Εσφιγμενιτών μοναχών.


Η αστυνομικές αρχές σε ρόλο παρατηρητή. Εξελίσσεται ένας "βιασμός" και απλά κοιτάνε. Ενώ είναι ενήμεροι για την κατάσταση που επικρατεί ο υπουργός και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Πολιτικός Διοικητής, οι αστυνομικοί διατείνονται ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν τον νόμο, διότι δεν τους το επιτρέπουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι για να μην δημιουργηθεί ταραχή εντός Αγίου Όρους εν όψει εκλογών. 

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως οι καταληψίες γνωρίζοντας αυτή της στάση απραξίας της αστυνομίας και της πολιτείας, την εκμεταλλεύονται με σκοπό να μεγιστοποιήσουν την ταραχή εντός Αγίου Όρους εν όψει εκλογών. 

Δηλαδή, οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν επιτρέπουν στους αστυνομικούς να εφαρμόσουν το νόμο για χάρη των εκλογών, του λεγόμενου "πολιτικού κόστους", για να μην "χαθούν" - για το κυβερνών κόμμα - ψήφοι των ΓΟΧ και λοιπών οπαδών του Μεθοδίου, του υβριστή του Αγίου Παϊσίου και νοσταλγού του Χίτλερ.

Επίσης, συμβαίνει το εξής εξωφρενικό. Για άγνωστο λόγο αστυνομικοί, όπως φαίνεται στο βίντεο, κάθονται σε στάση προσοχής και αποκαλούν τους αχειροτόνητους κοσμικούς με ράσα "πάτερ" και "γέροντα"! Εντωμεταξύ, καταληψίες έχουν στήσει οδόφραγμα για να αποτρέψουν τους αστυνομικούς να φτάσουν στον χώρο του εγκλήματος. Αυτός είναι ο υποτιθέμενος διωγμός που υφίστανται οι καταληψίες. Οι καταληψίες διώκουν τους αστυνομικούς και τους αγιορείτες μοναχούς.


Δεν θα επιτρέψουμε το Άγιο Όρος να παραμένει λημέρι ατόμων ασχέτων με την Ανατ.Ορθοδόξη εκκλησία, παρανόμων κοσμικών με ράσα, νοσταλγών του Χίτλερ και της χούντας.


Η διοίκηση της Μονής επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, όπως καταγγελία στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα.


Διώκεται το Άγιο Όρος και εμμέσως το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την ένοχη ανοχή της κυβέρνησης στο έγκλημα που συντελείται.


Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για να καταγγείλουμε την δίωξη και τον βιασμό του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας μας για χάρη του μέλλοντος των παιδιών μας! 


αρχιμ.Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους


ΥΓ:

Οι καταληψίες διαδίδουν πως πήγαν στον ελαιώνα μπροστά ακριβώς από το κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος, όπου διαμένουν πατέρες της αδελφότητάς μας, διότι δεν είχαμε περιποιηθεί τον ελαιώνα. Tο κάθισμα βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το κατειλημμένο κεντρικό κτήριο της Μονής.

Αυτές οι εργασίες γίνονται την περίοδο της άνοιξης και ήδη είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε κλάδεμα και καθαρισμό την Δευτέρα 24/4.

Δεν γνωρίζουμε αν τυχόν οι καταληψίες το έμαθαν και με ποιό τρόπο και προέβησαν στην προβοκάτσια τους 2 μέρες νωρίτερα από τις προγραμματισμένες μας εργασίες. Δεν είναι διόλου απίθανο να παρακολουθούν τις επικοινωνίες μας, πράγμα που έχουμε καταγγείλει πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς στις Καρυές διαμένουν σε διπλανό κτήριο (μεσοτοιχία) 2 άτομα από τους καταληψίες. Παραλουθούν με κάμερες σίγουρα και πιθανόν με μικρόφωνα ποιοί έρχονται σε μας, 50 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα και λίγα μέτρα από την Πολιτική Διοίκηση.


Πλάνα που ανέβασαν οι καταληψίες στο διαδίκτυο

https://www.youtube.com/watch?v=pBdU-W9WLGw


Στιγμιότυπα από το βίντεο:
0:15 Καταληψίες έχουν στήσει καρτέρι στους αστυνομικούς με τα κινητά στο χέρι. Ο ένας αναμεταδίδει ζωντανά στο Facebook και ο άλλος μαγνητοσκοπεί για κατοπινή επεξεργασία βίντεο.
2:25 Καταληψίας σε άγριο τόνο ζητά την αποχώριση των αστυνομικών
6:50 Σόου αρχηγού κατάληψης, Μεθοδίου, με μπουλντόζα προς το αστυνομικό όχημα
7:35 Οι αστυνομικοί φιλάνε το χέρι του αρχηγού της κατάληψης, του αχειροτόνητου κοσμικού, του υβριστή του Αγίου Παϊσίου, του Αγίου Πορφυρίου και λοιπών αγίων αντί να εφαρμόσουν το καθήκον τους και να τον οδηγήσουν εκτός Αγίου Όρους (τέτοιου είδους δήθεν "πολιορκία" και "καταπίεση υφίστανται" οι καταληψίες!)
8:50 Αρχηγός καταληψιών "Μεθόδιος": "θα φέρω 100 μοναχούς εδώ να σκοτωθούμε!"
8:54 Αρχηγός καταληψιών "Μεθόδιος" με ακουστικό-μικρόφωνο στο αυτί για συνεχή τηλεπικοινωνία με εξωαγιορείτικες επαφές
9:44 Καταληψίας σε επικοινωνία με εξοπλισμό ασύρματης επικοινωνίας
10:39 Καταληψίας βιντεο-οπερατέρ: "στη σελίδα της Μονής Εσφιγμένου των φίλων"
11:10 Στήσιμο οδοφράγματος
Επανεμφάνιση αστυνομικών οργάνων
11:35 Αστυνομικός ζητά από καταληψία να του εξηγήσει τι γίνεται, επειδή είναι νέος και δεν έχει καταλάβει
- Καταληψίας εξιστορεί τα ψευδές αφήγημα
- Αστυνομικός ρωτά πως μπορεί να λυθεί αυτό το ζήτημα (ενώ έχει ήδη λυθεί σε εκκλησιαστικό και δικαστικό επίπεδο)
- Καταληψίας αφηγείται στον αστυνομικό τα καταληψιακά ψευδοαφηγήματα
13:50 Αστυνομικός ρωτά τους καταληψίες αν είναι μοναχοί της Μ.Εσφιγμένου και δέχεται την απάντησή τους! (ό,τι δηλώσεις είσαι!)
- 4 αστυνομικοί κοιτάνε τους καταληψίες άπραγοι
15:00 Αστυνομικός δηλώνει πως δεν του αρέσει η βία! (Στο Άγιο Όρος μόνο οι καταδικασμένοι καταληψίες έχουν "δικαίωμα" στην παράνομη βία.)
15:15 Αστυνομικός ζητά την συμβουλή του Μεθοδίου τι μπορεί να γίνει για να ηρεμίσει η κατάσταση.
Ο Μεθόδιος λέει πως οι αποφάσεις είναι άκυρες σύμφωνα με ΚΧΑΟ. Ο αστυνομικός ακούει τα ψευδοαφηγήματα του Μεθοδίου.
17:10 Αρχηγός καταληψιών "Μεθόδιος": "Αν μας δημιουργήσουν πρόβλημα, θα τους σπάσουμε χέρια και πόδια.. να είστε σίγουροι... Θα φέρω 100 μοναχούς......και οποιον παρει ο χαρος ....Στα δικά μας θα τα διεκδικήσουμε μέχρι θανάτου..."
19:48 Αστυνομικός "εγώ πάντοτε ήμουν της συζήτησης"
Ο αστυνομικός ακούει από τον καταδικασμένο αρχηγό της κατάληψης το ψευδοαφήγημά του για την υπόθεση της Μονής και αποχωρεί.


Ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο


Ο αρχηγός της κατάληψης Παπαλαμπρακόπουλος Ματθαίος μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα κατά την προβοκάτσια στον ελαιώνα έμπροσθεν του καθίσματος του Αγίου Τρύφωνος