26.7.19

Εσφιγμενίτες στην εορτή της Αγίας Παρασκευής στον Λαγκαδά

Ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους γέροντας Βαρθολομαίος και ο ιερομόναχος π. Γαβριήλ Εσφιγμενίτης, κατόπιν προσκλήσεως του σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδα, έλαβαν μέρος στην εορτή της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Την εσπέραν της 25ης Ιουλίου 2019, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έλαβε χώρα πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των θεοφ. επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου, Αμορίου κ. Νικηφόρου, καθώς και του επιχωρίου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Εν συνεχεία  πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευσις της εικόνος και των σεπτών ιερών λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γρηγορίου του Καλλίδη, του από Τραπεζούντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Λαγκαδά. Στην κεντρική πλατεία εψάλη η καθιερωμένη αρτοκλασία. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος


Φωτογραφίες από τον εσπερινό της αγίας Παρασκευής στο Λαγκαδά

Στις 26 Ιουλίου, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ετελέσθη  Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, και συλλειτουργούντων των σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος χοροστάτησε και στον όρθρο, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Τσερνιβτσί και Χοτύν κ. Γερμανού (από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας), του θεοφ. επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.
Τους σεβασμιωτάτους αρχιερείς πλαισίωναν πολλοί ιερείς και διάκονοι, μεταξύ αυτών ο καθηγούμενος της ιεράς μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, αρχιμ. γέρ. Βαρθολομαίος, οι πρωτοσύγκελλοι των ιερών μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, αρχιμ. π. Ιάκωβος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, αρχιμ. π. Αθηναγόρας και Λαγκαδά αρχιμ. Ευσέβιος. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Φωτογραφίες από το Αρχ. Συλλείτουργο Αγίας Παρασκευής στο Λαγκαδά