6.7.18

Εσφιγμενίτες πατέρες στην Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου Κρήτης

Με την χάρη και την ευλογία του καλού Θεού και μετά από πρόσκληση τού σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου αξιωθήκαμε να επισκεφθούμε το ευλογημένο Αρκαλοχώρι με τα ιερά λείψανα των αγίων Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά και του Αγίου Γρηγορίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του πέμπτου.
Με την ευκαιρία της πανηγύρεως του μητροπολιτικού ναού του Αρκαλοχωρίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ανδρέα Κρήτης τον Ιεροσολυμίτη, ετέθησαν σε προσκύνηση τα ιερά λείψανα προς ευλογίαν των πιστών.

Η προσέλευση ήταν αξιοπαρατήρητη και η πνευματική πανδαισία της πανηγύρεως ήταν ισάξια της αγάπης και της πατρικής στοργής του σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέου.

Η εσφιγμενιτική αδελφότητα μέσω των αντιπροσώπων της, που συνόδεψαν τα ιερά σεβάσματα, έγινε κοινωνός όλης αυτής της ευλογιας και δοξάζει τον Θεό για αυτό. Ευχαριστεί δε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και εύχεται ταπεινά όπως ο φιλάνθρωπος Κύριος και η Παναγία Μητέρα Αυτού χαρίζουν σ’ αυτόν υγεία και μακροημέρευση επ’ αγαθών της Αγίας εκκλησίας.
Ιερά Μονή Εσφιγμένου
Άγιον Όρος