2.4.16

Πανήγυρις Παλαμά

Πανήγυρις αγίου Γρηγορίου Παλαμά
27 Μαρτίου 2016

Η αδελφότητά μας, της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου Αγίου Όρους, εόρτασε πανηγυρικώς τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά, κατά τη φερώνυμη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.


Με την ευλογημένη παρουσία, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως από την Ι. Μονή, του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου, παρόντος του πρωτεπιστάτου του Αγίου Όρους πανοσιολογιωτάτου γέροντος Παύλου Λαυριώτου και πολλών Αγιορειτών πατέρων, καθώς και ευλαβών προσκυνητών. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα, όπου αντηλλάγησαν εόρτιοι λόγοι.


Μόνο μελανό σημείο στάθηκε η για μια ακόμη φορά μη δυνατότητα εορτασμού στο καθολικό της μονής μας, το οποίο παραμένει υπό κατάληψη υπό σχισματικών, λόγω και κωλυσιεργίας κρατικών υπαλλήλων ως προς την εφαρμογή σχετικών αγιορειτικών και γενικότερων αποφάσεων.

Η ιερά ημών μονή αφιέρωσε το ημερολόγιο του έτους 2013 εις τον εν αγίοις πατέρα ημών Γρηγόριο, αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης, τον Παλαμά, ο οποίος διετέλεσε και ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου, κατόπιν διορισμού του από το κοινό των Αγιορειτών ηγουμένων.


Παραθέτουμε συνδέσμους με 

-βίντεο προσφώνησης και αντιφώνησης, του Εσφιγμενίτου καθηγουμένου αρχ. Βαρθολομαίου και του χοροστατούντος σεβασμιωτάτου Ζακύνθου Διονυσίου