Μονάδες παραγωγής προϊόντων κατάληψης Εσφιγμένου


ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΛΥΚΩΝ, ΣΟΚΟΛΑΤΟΕΙΔΩΝ, ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Αποσπάσματα από διάφορες εκπομπές. Παρουσίαση από τους δημοσιογράφους Ντινιάκο Αντώνη στο Vice και τον Σρόιτερ Αντώνη στον Alpha.


Επαγγελματικός φούρνος. Στην φωτογραφία ο παρουσιαζόμενος ως "εκπρόσωπος τύπου" των καταληψιών Ηρακλής Μωραϊτης.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ παρουσιάζοντας σε τηλεοπτική εκπομπή την μονάδα παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής της κατάληψης καθώς παράγονται σοκολατοειδή λέει:
"ακόμη με ελάχιστα υλικά, με υλικα που φυτρωνουν στην φυση μπορει να φτιαξει κανείς νοστιμοτατα γλυκα" και συνεχίζει "κατασκευάζουν γλυκά, λουκούμια και λιχουδιές τις οποίες θα πουλήσουν στην συνέχεια". Όμως κακαόδεντρα δεν υπάρχουν στο Άγιο Όρος και οι καταληψίες εισάγουν απομίμηση σοκολάτας χρησιμοποιώντας παρανόμως το όνομα της Μονής μας και κόβοντας πλαστά απαλλακτικά ΦΠΑ. 

Προμήθειες πρώτων υλών αξίας χιλιάδων ευρώ που μεταφράζονται σε προϊόντα πολλαπλάσιας αξίας. Τις πρώτες ύλες, λόγω της απληστίας τους, τα αγοράζουν χρησιμοποιώντας παρανόμως τα στοιχεία της Μονής μας (ΑΦΜ κτλ.), κλέβοντας ΦΠΑ και εξαπατώντας τους προμηθευτές τους και φέρνοντάς τους σε δυσχερή θέση με το να τους δίδουν πλαστά απαλλακτικά ΦΠΑ.


Ο "υπεύθυνος προμηθειών" της κατάληψης. Τα ίδια στοιχεία στο τιμολόγιο και στις δημόσιες εκκλήσεις για τρόφιμα/φάρμακα.


ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Παράνομο ελαιοτριβείο καταληψιών εντός Αγίου Όρους. Παρουσίαση από τον Στέφανο Δαμιανίδη του FOCUS FM.


ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ