7.12.23

Ντοκουμέντο για το λαθρεμπόριο στο Άγιο Όρος

Μετά την δημοσίευση της καταγγελίας [1] μας με στοιχεία σχετικά με το σημείο, όπου μπορούν να μπουν και να βγουν παρανόμως διάφοροι εγκληματίες χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς να το γνωρίζουν οι αρχές, ένας πολίτης μας απέστειλε συμπληρωματικό ντοκουμέντο-φωτογραφία όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως γίνεται το παράνομο λαθρεμπόριο προς και από το Άγιο Όρος.


Όπως φαίνεται στην φωτογραφία οι συγκεκριμένοι λαθρέμποροι έχουν σταθμεύσει τα φορτηγάκια τους εκατέρωθεν του φράκτη του Αγίου Όρους (καλύπτοντας την ενημερωτική απαγορευτική πινακίδα) και μεταφέρουν διάφορα προϊόντα δίνοντας τα ο ένας στον άλλον.


Το θράσος που έχουν και η άνεση που νιώθουν φαίνεται από το γεγονός ότι το λαθρεμπόριο διεξάγεται στο φως του ήλιου και υπό την παρουσία απλού κόσμου στην διπλανή παραλία.


Λαθρεμπόριο στα σύνορα του Αγίου Όρους. Σεπτέμβριος 2023


Με αυτό το τρόπο εξάγονται λαθραίως αγιορείτικο λάδι άγνωστης ποιότητας, οίνος και σοκολατούχα γλυκίσματα από παράνομη βιοτεχνία τροφίμων χωρίς κανένα τελωνιακό, φορολογικό-έλεγχο, έλεγχο για την ασφάλεια των τροφίμων με εργαζόμενους που δουλεύουν "μαύρα".


Με αυτό το τρόπο εισάγονται στο Άγιο Όρος λαθραίως διάφορες προμήθειες με πλαστά απαλλακτικά ΦΠΑ προκαλώντας προβλήματα σε επιχειρηματίες και κρατικό μηχανισμό (όσον αφορά την απόδοση του ΦΠΑ).


Και αν την ημέρα εξάγονται τρόφιμα "μαύρης" παραγωγής και εισάγονται είδη Super Market, ο καθένας καταλαβαίνει τι ενδέχεται να γίνεται τα βράδια.


Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εξαχθούν κλεμμένα κειμήλια και να γίνει αρχαιοκαπηλία.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εισαχθούν πολεμοφόδια και εκρηκτικά για τρομοκρατικές δράσεις.


Η φωτογραφία είναι από τον Σεπτέμβριο του 2023. Ήδη από τον Ιούλιο είναι εις γνώση της αστυνομικής διεύθυνσης Αγίου Όρους πως το συγκεκριμένο φορτηγάκι κινείται παρανόμως στην περιοχή. 


Από την αστυνομική διεύθυνση Αγίου Όρους υπήρξε έγγραφη ενημέρωση ότι το όχημα αυτό εντοπίστηκε και στη συνέχεια διέφυγε!!!  Το όχημα αποφεύγοντας τον έλεγχο και διαφεύγοντας παρανόμησε. Ενώ τα στοιχεία του οχήματος, το όνομα του οδηγού και ο τόπος κατοικίας του είναι γνωστά στην αστυνομία, η κίνηση του από και πρός τα σύνορα συνεχίζεται απρόσκοπτα!!! Τα συμπεράσματα δικά σας...


αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου


Σύνορα Αγίου Όρους. Κομίτσα Χαλκιδικής

Αναφορές

[1] Αυτοψία στην "κερκόπορτα" του Αγίου Όρους

https://www.esphigmenou.gr/2023/12/komitsa.html