2.11.23

Καταγγελία Μ. Εσφιγμένου για ρατσιστικό κήρυγμα μίσους με παράνομη χρήση του ονόματός της

2.11.2023

Καταγγελία Μονής Εσφιγμένου για ρατσιστικό κήρυγμα μίσους με παράνομη χρήση του ονόματός της


Στις 1.11.2023 στο ραδιοφωνικό σταθμό "Focus FM" στην εκπομπή "Κόντρα στο σύστημα" του ραδιοφωνικού παραγωγού Σερέτη Γρηγορίου ομίλησε ο αρχηγός των τρομοκρατών-καταληψιών του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας Παπαλαμπρακόπουλος Ματθαίος - "Μεθόδιος", ο οποίος παρανόμως παρουσιάζεται ως "ηγούμενος" της Μονής μας, τίτλο που ποτέ δεν κατείχε.


Στην εκπομπή πέρα από τα υπόλοιπα ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον μας, ο "Μεθόδιος" είπε πως "έχει νιώσει τον πόλεμο με τους Εβραίους, διότι όλοι είναι εβραιόδουλοι". Επίσης είπε "ας προσέχουν (οι Εβραίοι) μην βγεί κανάς Χίτλερ και είναι Έλληνας αυτή την φορά". Αυτή την φράση για Έλληνα Χίτλερ ο "Μεθόδιος" την έχει αναφέρει ξανά το 2016 σε συγκέντρωση στην Αθήνα, όπου βρέθησαν και βουλευτές της "Χρυσής Αυγής". [1]


Ο ραδιοφωνικός παραγωγός που τον φιλοξένησε δεν προέβη σε διαμαρτύρία και ένσταση σε αυτά που ακούστηκαν για "εβραιόδουλους". Μάλιστα το συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπής ανέβηκε ως βίντεο στο Υoutube στο κανάλι "Focus FM 103.6 GR" [2], αλλά και του καναλιού "Grigorios Seretis" [3] με τίτλο "«Είναι όλοι εβραιόδουλοι» : Γέροντας Μεθόδιος, Σερέτης Γρηγόρης" και εικόνα με τίτλο "ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΔΟΛΟΙ".Υπενθυμίζουμε πως ο εν λόγω ρασοφόρος ουδεμία σχέση έχει με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία (αυτή στην οποία ανήκει και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Αλεξάνδρειας κτλ.). Το κήρυγμά μίσους του δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς ο Παπαλαμπρακόπουλος δεν αποτελεί ούτε καν απλό βαπτισμένο πιστό μέλος αυτής, αλλά είναι γνωστό πως παλαιόθεν ανήκει σε αλλότριους θρησκευτικούς σχηματισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με το Άγιο Όρος. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, τον αγιορείτη, ή τον ηγούμενο. 


Ο "Μεθόδιος" δεν δικαιούται να παρουσιάζεται ούτε ως "πρότυπο Έλληνα", δηλ. φέρων τα ιδεώδη του Ελληνισμού, με τις ξενόφερτες φασιστικές ιδέες του, παρά μόνο ίσως ως "γενίτσαρος", ούτε ως μέλος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά ούτε να παραποιεί δημοσίως την εικόνα του ορθόδοξου ιερέως και την ορθόδοξη διδασκαλία.


Το κήρυγμα μίσους που εκτοξεύει ανεύθυνα, απλά για να αποκτήσει οπαδούς και να διατηρήσει πάση θυσία το επικερδές παράνομο κύκλωμα που λυμαίνεται αγιορείτικα κτήρια και εκτάσεις, ρίχνει λάδι στην φωτιά, και θέτει σε κίνδυνο το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα.


Αναρωτιόμαστε τι ονειρεύεται ο "Μεθόδιος"; Κάποιον "Έλληνα Χίτλερ" να οργανώσει νέο ολοκαύτωμα για τους Εβραίους; Ή απλώς να εξεγείρει τον όχλο που τον ακολουθεί σε βιαιοπραγίες εναντίον των Εβραίων και ημών και όσων αγωνίζονται για τα δίκαια και την λήξη της παρανομίας εντός Αγίου Όρους που παρουσιάζει ως "εβραιόδουλους"; Ήδη μετά την ραδιοφωνική του παρουσία λάβαμε απειλές πως θα μας αφήσουν "ημιθανείς" από ξυλοδαρμό. [4]


Στην ηθική αυτουργία για βιαιοπραγίες εναντίον ημών των Εσφιγμενιτών και διαφόρων εθνοτήτων που στοχοποιεί συνένοχοι είναι και όσοι τον φιλοξενούν (TV, ράδιο, internet) συχνά χωρίς να διαμαρτύρονται για τον μισαλλόδοξο λόγο του και παρουσιάζοντάς τον ψευδώς ως δήθεν αγιορείτη ηγούμενο, ενώ είναι ενημερωμένοι για το παράνομο της πράξης τους.


Διάφοροι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί και ομάδες χαίρονται να φιλοξενούν και να προωθούν τον "Μεθόδιο", καθώς ο τελευταίος λόγω της άτυπης ασυλίας που χαίρει, μπορεί να πει όσα δεν μπορούν να πουν - παρανομώντας - οι ίδιοι. Ο "Μεθόδιος" δεν έχει ενδοιασμούς να παρανομεί και να στοχοποιεί ανθρώπους και εθνότητες, με το φασιστικό, ρατσιστικό και αντισημιτικό κήρυγμα, και να απειλεί, να υβρίζει και να εξεγείρει κόσμο σε βιαιοπραγία, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως στην πράξη απολαμβάνει μια άτυπη "ασυλία" δια της απραξίας και παράβασης καθήκοντος που του παρέχει η Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εν γένει η Ελληνική Κυβέρνηση.


Φασιστικό, ακροδεξιό κήρυγμα, από τα σπλάχνα του Αγίου Όρους με την ανοχή της κατά τα άλλα δημοκρατικής και φιλελεύθερης κυβέρνησης.


αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου


[1] Ο καταληψίας της Μ. Εσφιγμένου "Μεθόδιος" για Έλληνα Χίτλερ

https://www.esphigmenou.gr/2023/05/blog-post.html

[2] «Είναι όλοι εβραιόδουλοι» : Γέροντας Μεθόδιος, Σερέτης Γρηγόρης. Focus FM 103.6 GR

https://www.youtube.com/watch?v=cX3a06JTdC0

[3] «Είναι όλοι εβραιόδουλοι» : Γέροντας Μεθόδιος, Σερέτης Γρηγόρης. Grigorios Seretis

https://www.youtube.com/watch?v=OSD7e7OahBI

[4] https://www.esphigmenou.gr/2023/11/kataggelia-monis.html