15.12.22

Παράνομη οικονομική δραστηριότητα καταληψιών, φορολογικές απάτες και fake news για στερήσεις τροφίμων

Τι τρώνε οι καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου; Πως ζουν; Πως επιβιώνουν; 

Αυτά είναι ερωτήματα που εναγωνίως επαναλαμβάνονται σε τηλεοπτική εκπομπή προς τον αρχηγό της κατάληψης.

Σύμφωνα με το αφήγημα τους, οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας θα πρέπει να τρώνε περίπου "μια ελιά τριμμένη σε ψωμί". Αυτήν μάλιστα την "ελιά", υποτίθεται τους την "κλέψαμε από το στόμα τους". Αυτά περίπου ισχυρίζονται τελευταία κάθε 1-2 βδομάδες σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές οι "αυτοχειροτόνητοι" ρασοφόροι καταληψίες της Μονής μας, μετά την επανάκτηση του ελέγχου του 10% των ελαιώνων της Μονής μπροστά από το κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος, όπου διαβιούν μέλη της αδελφότητάς μας. Έφτασαν στο σημείο να λένε επί λέξη πως "θα φάνε χώμα", αν δεν γίνει το δικό τους! Προφανώς ταράχθηκε το κύκλωμα παράνομης εκμετάλλευσης του αγιορείτικου ελαίου και εξαγωγής τους έως την Ρωσία από την ανάλογη μείωση του τζίρου του.  Πάντως διαχρονικά οι φίλοι-επισκέπτες της "πολιορκημένης" κατάληψης δηλώνουν στις κριτικές τους στο διαδίκτυο υπερενθουσιασμένοι με την ποσότητα του φαγητού, του κρασιού και των γλυκισμάτων που τους προσφέρονται.


Σύμφωνα, όμως, με στοιχεία που έχουμε (τιμολόγιο πώλησης), οι καταληψίες παραγγέλνουν τακτικά φορτία σε παλέτες με σοκολάτες και πραλίνες για την λειτουργία της βιοτεχνίας ζαχαροπλαστικής που λειτουργεί εντός κατάληψης, η οποία είναι μία από τις πολλές βιοτεχνικές παραγωγές που διατηρούν. Είναι τα λεγόμενα "ελάχιστα υλικά που φυτρώνουν στην φύση", όπως αναφέρονται σε ντοκιμαντέρ υπέρ της κατάληψης. Προμήθειες πρώτων υλών χιλιάδων ευρώ που μεταφράζονται σε προϊόντα πολλαπλάσιας αξίας. Τις πρώτες ύλες, λόγω της απληστίας τους, τα αγοράζουν χρησιμοποιώντας παρανόμως τα στοιχεία της Μονής μας (ΑΦΜ κτλ.), κλέβοντας ΦΠΑ και εξαπατώντας τους προμηθευτές τους και φέρνοντάς τους σε δυσχερή θέση με το να τους δίδουν πλαστά απαλλακτικά ΦΠΑ.


Οι προμηθευτές - μη γνωρίζοντας την απάτη - αποστέλλουν τα τιμολόγια στην Μονή μας. Το γεγονός ότι τα τιμολόγια αυτά αφορούν τους καταληψίες αποδεικνύεται από το όνομα και το κινητό τηλέφωνο που σημειώνεται πάνω σε αυτά, που είναι ενός λαϊκού "υπεύθυνου προμηθειών" της κατάληψης από την Ιερισσό, όνομα και τηλέφωνο του οποίου βλέπουμε και στις εκκλήσεις των καταληψιών προς τον κόσμο για αποστολή τροφίμων και φαρμάκων. Αυτές οι εκκλήσεις γίνονται με το αιτιολογικό πως οι 35 περίπου καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας δήθεν στερούνται βασικών αγαθών. Στην πραγματικότητα οι εκκλήσεις αυτές γίνονται ξεκάθαρα για λόγους προπαγάνδας για προσέλκυση συμπάθειας. Σε αυτή την εκστρατεία συμμετέχουν ενεργά φιλορωσικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί επιρροής συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Προφανώς τα περισσότερα από αυτά τα τρόφιμα σαπίζουν και πετιούνται, αν δεν έχουν πεταχτεί ήδη, λόγω ύπαρξης "σατανικού" barcode στη συσκευασία.

Να σημειώσουμε πως το εν λόγω τιμολόγιο είναι από αρχές Νοέμβρη, όταν οι καταληψίες διαμαρτύρονταν εντόνως προς κάθε κατεύθυνση πως δήθεν είναι πολιορκημένοι και λιμοκτονούν. Σαν αυτό υπάρχουν εκατοντάδες άλλα, όπως αποδεικνύεται και από τον αύξοντα αριθμό του πλαστού απαλλακτικού ΦΠΑ.

Είναι εμφανείς, λοιπόν, οι λόγοι που οι καταληψίες αρνούνται να εξασκήσουν τα θρησκευτικά καθήκοντα της "εκκλησίας" στην οποία ανήκουν (ΓΟΧ) εκτός Αγίου Όρους, διότι θέλουν να εκμεταλλεύονται την παρουσία τους στο Άγιο Όρος για να λειτουργούν παράνομες "μπίζνες" κλέβοντας ΦΠΑ και εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλιστη εργασία νέων ανθρώπων και το "brand name" του Αγίου Όρους. Πασιφανής είναι και η αναξιοπιστία τους και η απάτη σε ό,τι διαδίδουν. Ψεύδη για τις υλικές τους ανάγκες, ψευδή θεολογία και εκκλησιολογία, ψευδή επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την κατάληψη, ενώ είναι ξεκάθαρα πως όλα γίνονται για το παράνομο οικονομικό όφελος. Όταν ψεύδονται ανερυθρίαστα για τα πασιφανή και τα απλά υλικά, καταλαβαίνει ο κόσμος τι αλλοίωση γίνεται στις αναφορές τους στα θέματα πίστης, θεολογία, κανονισμούς του Αγίου Όρους και λοιπά θέματα που δεν είναι γνωστά σε όλους.


Οι καταληψίες της Μονής μας είναι κοινοί απατεώνες που αυτοπαρουσιάζονται ως ενδεείς και αγωνιστές στην απόπειρά τους να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ανθρώπων. Την ίδια ακριβώς περίοδο κατά την οποία διατείνονταν πως στερούνται τροφίμων, πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για πραλίνες και σοκολάτες. Και αυτά είναι μόνο από τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια μας. Εύλογο να συμπεράνει κάποιος πως πολλαπλάσιες είναι οι πραγματικές προμήθειες. 


Βίντεο: Fake news για λιμοκτονία και μαρτυρίες επισκεπτών κατάληψης για την πραγματικότητα

https://vimeo.com/781464298/444f7c30a8



Βίντεo: Βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής καταληψιών

https://vimeo.com/765795761/10b8680b49


Βίντεο:Διαφήμιση και παράνομη πώληση εσφιγμενίτικου ελαιολάδου στην Ρωσσία 

https://vimeo.com/766351928/200c87719d



Τιμολόγιο πώλησης ειδών ζαχαροπλαστικής στους καταληψίες



Ο "υπεύθυνος προμηθειών" της κατάληψης. Τα ίδια στοιχεία στο τιμολόγιο και στις δημόσιες εκκλήσεις για τρόφιμα/φάρμακα


Ο "εκπρόσωπος τύπου" της κατάληψης Ηρακλής Μωραϊτης επιθεωρεί τα γλυκίσματα παραγωγής των καταληψιών