17.11.22

Βόμβα μολότοφ στην οικία του νομικού συμβούλου της Μ. Εσφιγμένου

Το ακροδεξιό σύστημα επιτίθεται κατά του Αγίου Όρους και της Μονής Εσφιγμένου 


Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες μας για σειρά επιθέσεων και δολιοφθορών σε εγκαταστάσεις της Μονής μας εντός και εκτός του Αγίου Όρους και την καταστροφή καταστήματος συνεργάτη μας εκτός Αγίου Όρους, ένα ακόμα επεισόδιο συνέβη τις βραδινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη με ρίψη βόμβας μολότοφ κατά της οικίας της οικογένειας του νομικού συμβούλου της Μονής μας, κ. Διογένη Καραγιαννακίδη.


Η ακροδεξιά και οι καταληψίες χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλον για την άνοδο τους φανατίζοντας το κοινό τους και στρέφοντάς τους κατά των Εσφιγμενιτών πατέρων και οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, αποκλεισμού και διωγμού της αδελφότητας της Μονής μας από το Άγιο Όρος. "Αντινεοταξίτες", κουκουλοφόροι και στοιχεία του υποκόσμου χρησιμοποιούνται για την εκστρατεία "αποσατανικοποίησης" των Αγιορειτών και των φίλων του Αγίου Όρους. Κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα σταματήσει η δολοφονική τους μανία. Κανείς δεν αντιδρά και δεν μας προστατεύει ουσιαστικώς.Αφού γνωρίζουν πως εμείς ως μοναχοί ταγμένοι στην Εκκλησία του Χριστού και έχοντας ήδη πάρει το "βάπτισμα του αίματος" από παλαιότερη επίθεσή , όπου μας "άνοιξαν τα κεφάλια" οι καταληψίες, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πέρα από το Θεό, άρχισαν να στοχοποιούν τους λαϊκούς συνεργάτες της Μονής μας, τους οποίους πλέον παρακολουθούν ως τις οικίες τους.


Ακριβώς δίπλα από το κονάκι της Μονής μας στις Καρυές, συνεχίζεται η ύπαρξη κατάληψης, με τους καταληψίες να παρακολουθούν μέρα νύκτα με σύγχρονες κάμερες υψηλής ανάλυσης, να φωτογραφίζουν και να φακελώνουν κάθε λαϊκό που εισέρχεται σε αυτό, 50 μέτρα από το Πρωτάτο και 50 από το αστυνομικό τμήμα Καρεών. Υπενθυμίζουμε πως οι καταληψίες αρνούνται να αποχωρήσουν παρά τις ευγενικές εκκλήσεις της αστυνομίας.


Να ξέρουν καλά οι άνθρωποι του σκότους πως δεν θα προδώσουμε ποτέ την αποστολή μας και την Εκκλησία του Χριστού, ό,τι και να κάνουν. Ο κόσμος τους έχει καταλάβει καλά τι εκπροσωπούν και ο καιρός της επιρροής τους έχει παρέλθει προ πολλού. Βρισκόμενοι σε πανικό κάνουν σπασμωδικές κινήσεις εκφοβισμού κρυμμένοι με κουκούλες.


Τώρα στοχεύουν στον νομικό σύμβουλο της Ιεράς Κοινότητας, της Μονής Μεγίστης Λαύρας και της Μονής Εσφιγμένου. Έναν άνθρωπο ευσεβή, φίλο και προστάτη του Αγίου Όρους. Έναν άνθρωπο που δουλεύει δεκαετίες για την "ευστάθεια της Εκκλησίας" εντός Αγίου Όρους, που συνέγραψε με άλλους δύο νομικούς το ιστορικό της υπόθεσης Εσφιγμένου 1972-2002, που ομίλησε σε ημερίδα υπέρ της Μονής και που συνέγραψε βιβλίο για τις ρωσικές διεκδικήσεις στο Άγιο Όρος. Καταλαβαίνουν όλοι γιατί έναν άνθρωπο με αυτά τα εχέγγυα θέλουν να "τον βγάλουν από την μέση".


Προς γνωριμία με τον άνθρωπο που υπέστη την επίθεση για χάρη του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας και προς τιμήν του, παραθέτουμε συνδέσμους με σχετικά κείμενα και ομιλίες του.


Κείμενο: Το ιστορικό της υποθέσεως ετών 1972-2002

https://www.esphigmenou.gr/p/istoriko-ipotheseos-1972-2002.html


Βίντεο: Υπόθεση Μονής Εσφιγμένου. Ομιλία σε ημερίδα

https://youtu.be/kFyj6cv0epQ


Βίντεο: Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας 1912 -13, Η περίοδος της απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων

https://youtu.be/Nr9PGeLBEKQ


Παλαιότερο άρθρο του κ. Καραγιαννακίδη που υπέστη ρίψη βόμβας μολότοφ στην οικία του για χάρη της αγάπης του προς την Εκκλησία και το Άγιο Όρος. Κάποιοι δεν θέλουν να μιλάει.ΥΓ: Οι καταληψίες εξέδωσαν δελτίο τύπου στις 18/11 με ημερομηνία 17/11 γράφοντας

"Έφτασαν στο σημείο να μας κατηγορούν με δελτίο τύπου για τις μολότοφ που έριξαν στην Θεσσαλονίκη λόγω επετείου του Πολυτεχνείου."

Ενώ η βόμβα μολότοφ στην οικία του κ. Καραγιαννακίδη ρίχθηκε περίπου στις 11μ.μ. στις 16/11, γεγονός καταγεγραμμένο από την αστυνομία, οι καταληψίες το αποδίδουν στις ταραχές που συνέβησαν στην Θεσσαλονίκη μια μέρα μετά για να "θολώσουν τα νερά"!

Εν τω μεταξύ ενώ η ανακοίνωση της Μονής μας μιλάει για το ακροδεξιό ακροατήριο που εμπνέεται από την στοχοποίηση των ανθρώπων μας από τους καταληψίες, οι καταληψίες αναφέρουν πως κατηγορούμε τους ίδιους. "Οποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται" και αν υπάρχει άμεση εμπλοκή οπαδών τους τα πράγματα σοβαρεύουν.


ΥΓ2: Σε πανικό ευρισκόμενοι οι καταληψίες λίγα λεπτά μετά την 1η ανακοίνωση, εξεδωσαν 2η δήθεν "φιλειρηνική" ανακοίνωση όπου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Ο κ. Καραγιαννακίδης είναι διακεκριμένος δικηγόρος, ο οποίος έχει αναλάβει την νομική υπεράσπιση των Κατσουλιέρηδων καθώς και πλείστες άλλες υποθέσεις οι οποίες αφορούν την Αθωνική Κοινότητα.

Ως γνήσια αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, μόλις πληροφορηθήκαμε το δυσάρεστο γεγονός, σπεύδουμε άμεσα να καταδικάσουμε με τον πιο κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο, το λυπηρό περιστατικό βίας και να διατρανώσουμε την άποψή μας, ότι κάθε πράξη βίας είναι αξιοκατάκριτη, και έρχεται σε εναντιότητα όχι μόνο στους τους ηθικούς νόμους του Ευαγγελίου, αλλά και ενάντια στο κήρυγμα του Ιησού Χριστού."

ΥΓ3: Οι καταληψίες απέσυραν την 2η ανακοίνωση τους λίγα λεπτά μετά την δημοσίευσή της για να την επαναδημοσιεύσουν κάποιες ώρες αργότερα προσθέτοντας ως πηγές της ενημέρωσής τους περί της επίθεσης στην οικία του κ. Καραγιαννακίδη την ιστοσελίδα της Μονής μας και τον τύπο, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα από που "Έγινε γνωστό ότι κατά τις βραδινές ώρες της 16ης Νοεμβρίου άγνωστος ή άγνωστοι, έριψαν βόμβα μολότοφ στην οικία του νομικού κ. Διογένη Καραγιαννακίδη στην Θεσσαλονίκη. "