1.9.18

Χαιρετισμός Πολ. Διοικητή προς τον Εσφιγμενίτη Καθηγούμενο

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΔΗΜΤΣΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΡΧ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΕΠΙ ΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

19.8 / 1.9.2018

Τίμιε και Σεβαστέ μοι Άγιε Καθηγούμενε,
Οσιολογιώτατοι και Οσιώτατοι Πατέρες,

αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για τη φιλόφρονα υποδοχή που μου επιφυλάξατε και να σας ζητήσω τις αγίες ευχές και προσευχές σας, καθώς και της σεβασμίας Αδελφότητος, για ευλογία και ενίσχυση της ιεράς αποστολής, την οποία χάριτι Θεού ανέλαβα προ ολίγων ημερών.

Ειλικρινά ευελπιστώ σε μία επιτυχή και καρποφόρο διακονία στον ιερό τούτο τόπο και στα ιερά καθιδρύματά του, με πνεύμα ανυπόκριτης αγάπης, αλληλοσεβασμού, καλής πίστεως, αγαστής συνεργασίας και συνεννοήσεως μεταξύ ημών.


Ανέλαβα την ανατεθείσα εις εμέ υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως αποστολή με αίσθημα αληθούς διακονίας επί τω σκοπώ της επίλυσης των διαφόρων ζητημάτων του αγιορείτικου μοναχισμού, ο οποίος χαίρει της ευλογίας του Τριαδικού Θεού, της Φοβεράς Προστασίας της Παναγίας Θεοτόκου, της αγάπης και του σεβασμού του ευλαβούς και φιλοχρίστου ορθοδόξου ελληνικού λαού και του ανά την οικουμένη ορθοδόξου χριστιανικού πληρώματος, αλλά και της εξιδιασμένης τιμής, του σεβασμού, της φροντίδος και προστασίας της Ελληνικής Πολιτείας.

Μελετώ τα ζητήματα του Αγιωνύμου Όρους, ενημερώνομαι για τις ανάγκες, τις αγωνίες, τις προκλήσεις, αλλά και τα δίκαια αιτήματα της Ιεράς Κοινότητος. Να είστε βέβαιοι ότι στέκομαι δίπλα σας με πολύ σεβασμό, αγάπη και διάθεση προσφοράς και διακονίας.

Γέροντα, άκουσα όσα αναφέρετε. Γνωρίζω πολλά πράγματα από την ταλαιπωρία, απ’ τον σταυρό που σηκώνει η Αδελφότητά σας. Με καλέσατε να είμαι ένας άλλος Κυρηναίος, που θα σηκώσουμε μαζί τον σταυρό αυτό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας πιστεύουμε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Θα σηκώσουμε μαζί αυτό το σταυρό και θέλω να σας πω ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν. Για την Αδελφότητα είναι πάρα πολύ σημαντικό, κυρίως όμως είναι σημαντικό για το κύρος του ελληνικού κράτους, αλλά και για το ίδιο το Άγιον Όρος.

Γέροντα, πιστεύω ότι κι εσείς θα με στηρίξετε καλή τη πίστει επ' αγαθώ του ιερού τόπου σας, ο οποίος  τυγχάνει καύχημα της Πίστεως και του Γένους, πολιτίμητον τζιβαϊρικόν, στήριγμα και κάστρο απόρθητον υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού σε καιρούς χαλεπούς.

Επικαλούμαι τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου, απ' τον οποίον περιμένω -και από εκείνον- δύναμη και στήριξη σ' αυτή, την κοινή προσπάθεια, που δεν θα είναι εύκολη, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί με τους συναδέλφους.

Δείτε φωτογραφίες