29.6.18

Προσευχή

-Γέροντα, έχουμε τόσα προβλήματα, οικονομικά, οικογενειακά, έλλειψη χρημάτων, ανεργία, γενικά αδιέξοδο. Θα μας πεις: «Κάντε προσευχή»! Εντάξει. Πες μας κάτι πιο πρακτικό, για να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο στην ζωή μας.

-Παιδί μου, το πιο πρακτικό που έχω να σου πω είναι η προσευχή. Όλα ξεκινούν με προσευχή και τελειώνουν με προσευχή. Αυτό που διακρίνω επάνω σου είναι η ταραχή, το άγχος και η αγωνία για το αδιέξοδο της ζωής σου. Αυτή η ταραχή αποκαλύπτει την έλλειψη προσευχής. Αν προσευχόσουν συνεχώς, σίγουρα θα είχες γευθεί, έστω και προσωρινά, το αποτέλεσμα της προσευχής που είναι η ηρεμία, η ασφάλεια, η ενδυνάμωση της πίστης, η εμπιστοσύνη. Χωρίς αυτά ποιο πρόβλημα μπορείς να αντιμετωπίσεις από αυτά που έχεις; Βουνό θα φαντάζει κάθε πρόβλημα και θα σε γεμίζει με απελπισία, αποθαρρύνοντάς σε από την προσπάθεια.Υπάρχει, λοιπόν, παιδί μου, κάτι πιο πρακτικό από την προσευχή; Να ξεκινάς την ημέρα σου και κάθε σου προσπάθεια με προσευχή! Υπάρχει κάτι άλλο πιο σίγουρο και ασφαλές στην ζωή σου από την επικοινωνία σου με τον Θεό;

Ο Θεός είναι ο Μόνος που σε αγαπά αληθινά! Είναι ο Μόνος, που όσο και να τον ξεχνάς, αποστρέφεσαι ή πληγώνεις, Αυτός σε περιμένει, να Τον φωνάξεις με την καρδιά σου, για να σε γεμίσει με την ασφάλεια και την γαλήνη που χαρίζει η ουράνια αγκαλιά Του!

+Αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου