2.12.17

Σύγχρονοι Άγιοι στην σύγχρονη εποχή!

Στον καθημερινό αγώνα μας, μέσα από τις δυσκολίες και τους πειρασμούς, η χάρη του Θεού δεν μας εγκαταλείπει! Η παρουσία των αγίων στην ζωή μας φανερώνει την παρουσία και την έγνοια του Θεού για τα πλάσματά του!

Αν και η εποχή μας χαρακτηρίζεται πνευματικά στείρα, με την επικράτηση του υλισμού, ο καλός Θεός συνεχίζει να είναι παρών, φανερώνοντας και στις μέρες μας εργάτες του ευαγγελίου Του. Αυτοί είναι που θα οργώσουν και θα σπείρουν την στείρα και άγονη γη της ψυχής μας, μετατρέποντάς την, με τον σπόρο της πίστης και της αγάπης, σε γόνιμη και καρποφόρα.

Σήμερα εορτάζουμε την μνήμη του νεοφανούς οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο οποίος με τον βίο και τους λόγους του καλλιέργησε και καλλιεργεί αμέτρητες διψασμένες ψυχές!


Προσφάτως δε το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο προχώρησε και στην αγιοκατάταξη ετέρου νεοφανούς σύγχρονου Αγίου, του π. Ιακώβου Τσαλίκη του Ευβοέως, ο οποίος προστέθηκε στην χορεία των συγχρόνων αγίων της Εκκλησίας μας, μαζί και με τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Οι τρεις σύγχρονοι αυτοί Άγιοι είναι φωτεινά παραδείγματα στην ζωή μας και συνεχιστές των μεγάλων Αγίων της πίστης μας.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιοι που εκφέρουν υβριστικούς λόγους για τους Αγίους της Εκκλησίας μας, προσπαθώντας να διαβάλουν την μνήμη τους και να κτυπήσουν την πίστη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Το κάνουν αυτό, μάλιστα, παρουσιαζόμενοι δήθεν ως εκπρόσωποι της Ιεράς Μονής μας.

Προς αποφυγή σκανδαλισμού των πιστών, η Ιερά Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους ενημερώνει πως ουδεμία σχέση έχει με τα παραπάνω και πως αυτοί οι λόγοι προέρχονται από τον επικεφαλής των καταληψιών του ιστορικού κτηρίου της Μονής μας. Εξάλλου, αυτοί οι λόγοι του είναι σε συμφωνία με τις εκτός εκκλησίας παλαιοημερολογιτικές παρατάξεις από όπου προέρχονται οι καταληψίες που παρεισέφρησαν λάθρα στο Άγιο Όρος.

Ας έχουμε όλοι τις πρεσβείες των νεοφανών Αγίων προς τον πανάγαθο Θεό, ενισχύοντας μας στον αγώνα και την προσπάθεια με πίστη, αγάπη και ελπίδα για την σωτηρία μας.

εκ της Ιεράς Μονής