2.5.16

Μέγα Σάββατο & Ανάσταση στο Άγιον Όρος

Χριστός ανέστη!

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ!Μέσα στην σιγή της νύχτας, η απελπισία και η θλίψη στο αποκορύφωμα... Οι μαθητές Του κρυμμένοι από τον φόβο...


Οι μυροφόρες θαρραλέες έτρεξαν στον Τάφο και τον αντίκρισαν κενό! Μπορεί να αντιληφθεί κανείς των ανθρώπων την χαρά που γεύθηκαν, όταν αντίκρισαν την ίδια την Χαρά, τον Αναστημένο Χριστό; Αυτή ήταν και η ανταμοιβή τους για το θάρρος που έδειξαν, να εισπράξουν πρώτες την Χαρά της Αναστάσεως!


Η φθαρτή φύση όλη ασφυκτιούσε, γιατί δεν χωρούσε μέσα της τον Αρχηγό της Ζωής και περίμενε με αγωνία και αυτή το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, διότι «ουκ ην δυνατόν κρατείσθαι υπό της φθοράς τον αρχηγόν της ζωής»...

Το Φως της Αναστάσεως έλαμψε στον κόσμο διαλύοντας το σκοτάδι της αμαρτίας, που είχε κυριεύσει τον άνθρωπο! Ανέστη Χριστός νικώντας τον θάνατο! Ανέστη Χριστός μετατρέποντας τα πάντα:
-Τον θάνατο σε ζωή!
-Την λύπη σε χαρά!
-Τον φόβο σε θάρρος!
-Την απελπισία σε πίστη!
-Το σκοτάδι σε φως!


Όλα έχουν γεμίσει με Φως, ο ουρανός και η γη! Τα πάντα χαίρονται γιατί έχουν πλημμυρίσει Χριστό! Ας χαρούμε όλοι, λοιπόν, αδελφοί μου, με την χαρά της Αναστάσεως, γιατί ανέστη ο Χριστός μας, Αυτός που μας αποκάλεσε Φίλους Του! Αυτός που έπαθε και σταυρώθηκε για τους Φίλους Του! Αυτός που αγάπησε και αγαπά τους Φίλους Του!

Αυτή η Αγάπη ήρθε για να μείνει κοντά μας, για να αγαπήσουμε όπως μας αγάπησε, ζώντας ήδη τον παράδεισο! Γι’ αυτό πλημμύρισε τον κόσμο με το Φως της Αναστάσεως Του, ώστε καμμιά σκιά να μην σταθεί εμπρός σ' αυτήν την Αγάπη!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!


Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου Αρχ. Βαρθολομαίος


Βίντεο εδώ από την εφετινή ανάσταση στην εσφιγμενίτικη αδελφότητα

Ακολουθούν φωτογραφίες από το καρεώτικο αντιπροσωπείο Καρυών Αγίου Όρους: