26.12.15

Σκέψεις για τα Χριστούγεννα

Σκέψεις για τα Χριστούγεννα 
25 Δεκεμβρίου 2015

Μέσ' στην φτώχεια του σπηλαίου γεννήθηκε η Αγάπη, η Χαρά, η Γαλήνη και το Φως! Την φτώχεια διάλεξε ο Χριστός για να φανεί το μεγαλείο της Θεότητος και η άπειρη αγάπη Του!

Φτωχοί και εμείς λοιπόν μπροστά στην αγάπη τού Θεού ας ανοίξουμε την φτωχική καρδιά μας να γεννηθεί ο Χριστός πραγματικά μέσα μας, ώστε να γεμίσουμε όλοι εμείς οι φτωχοί με την πραγματική Αγάπη, την Χαρά και το Φως, να γεμίσουμε Χριστό!
Άπειρες ευχές με πολλή αγάπη!
Χρόνια πολλά και ευλογημένα!



21 Δεκεμβρίου 2015

Βλέπεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα; Φως από πουθενά... Μονόδρομος φαίνεται η κατάθλιψη. 
Ρωτώ εγώ τώρα, πού είναι ο Θεός στην ζωή σου, έχεις φτιάξει την σχέση σου, τόσος καιρός που πέρασε, μαζί Του;

Όταν φτιάχνεις μια σχέση εννοείται ότι εμπιστεύεσαι και αγαπάς πραγματικά, πράγμα που έχει ως συνέπεια να έχεις βοηθό και προστάτη στις δύσκολες στιγμές κάποιον που εμπιστεύεσαι και αγαπάς! Φαντάσου λοιπόν όταν Αυτός που δημιουργείς σχέση μαζί Του είναι ο ίδιος ο Θεός!

Είναι δυνατόν να σε εγκαταλείψει την ώρα της δυσκολίας;


Σκέψου λοιπόν τι έχεις κάνει ΕΣΥ γι’ αυτή τη «Σχέση», γιατί ο Θεός προσπαθεί συνέχεια χτυπώντας την πόρτα της καρδιάς σου! Ξεκλείδωσέ την επιτέλους! Έχασες πολύτιμο χρόνο....Νάτος πάλι ο Χριστός, ξαναγεννιέται για σένα πάλι και ζητά την καρδιά σου να την κάνεις φάτνη για να Τον φιλοξενήσει. Αυτός σε εμπιστεύεται και προσπαθεί....ΕΣΥ;!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!



16 Δεκεμβρίου 2015

Πλησιάζουν Χριστούγεννα!

Νιώθουμε κάτι διαφορετικό μέσα στην ψυχή μας ή είναι μια ετήσια επανάληψη κοινωνικού χαρακτήρα;

Η καθημερινότητα και τα πάσης φύσεως προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, δυστυχώς κυβερνούν την ζωή μας και μας παρασέρνουν στον κατήφορο που θέλουν, χωρίς εμείς να προβάλλουμε καμμιά αντίσταση…

Οι εορταστικοί κύκλοι μέσα στο έτος μάς προσφέρουν την ευκαιρία να ξεχνούμε προς στιγμήν τα προβλήματά μας, συμμετέχοντας στην χαρά και στην δοξολογία του Θεού και των Αγίων. 
Είναι η μόνη παρηγοριά και η ελπίδα που μπορεί να διαλύσει τα αδιέξοδά μας!

Εμπρός λοιπόν! Έρχονται Χριστούγεννα! Γεννιέται η Αγάπη, η Χαρά και η Ελπίδα... Ο Χριστός μας!
Ας τρέξουμε λοιπόν κι εμείς... Ήδη οι ποιμένες ετοιμάστηκαν, η φάτνη έτοιμη ζεσταίνεται από τα ζώα... Ο Αστέρας άρχισε να αχνοφεγγίζει από το βάθος της Ανατολής και πλησιάζει...

Ας τρέξουμε λοιπόν κι εμείς, αφήνοντας πίσω κάθε σκέψη και προβληματισμό, ελεύθεροι και καθαροί να βρεθούμε μέσα στο Σπήλαιο και να αξιωθούμε, γονατισμένοι εμπρός στο Θείο Βρέφος, να αντικρύσουμε το βρεφικό Του χαμόγελο, την Πηγή της ζωής μας, τον Σωτήρα Χριστό!

Καλά Χριστούγεννα!