8.12.23

Ο αρχικαταληψίας προειδοποιεί αγιορείτες να εξαφανιστούν από την περιοχή της Μονής

Ο αρχικαταληψίας "Μεθόδιος" προειδοποιεί εμάς τους Εσφιγμενίτες-Αγιορείτες να εξαφανιστούμε και να φύγουμε από την περιοχή της Μονής.. διότι πιστεύει πως - με την βοήθεια του θεού του - κάποια στιγμή θα αλλάξει ο καιρός.


Εμείς ρωτάμε: Με ποιό τρόπο ελπίζει να αλλάξουν οι καιροί; Να ανέβει στις εκλογές ο "Έλληνας Χίτλερ" όπως έχει πει σε δημόσιες του ομιλίες; Να επικρατήσει η ακροδεξιά στην Ελλάδα; Μήπως να επικρατήσουν άτομα με τα οποία έχει αγαστή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη;

Αυτή τη στιγμή, ίσως για να κρατηθούν οι πολιτικές ισορροπίες με την ακροδεξιά, βλέπουμε μια ανοχή των αρχών προς τους καταληψίες. Με την επικράτηση όμως της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, μια επικράτηση που ελπίζει ο Μεθόδιος (όπως πάει να γίνει και σε άλλα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου γενικώς), προφανώς θα γίνει και ξεκάθαρα πλέον διωγμός των ορθοδόξων χριστιανών από το Άγιο Όρος. 


Κατά λέξη είπε: "Εγώ τους λέω και τους προειδοποιώ. Όσο είναι... να φύγουν από την περιοχή της Μονής...να εξαφανιστούν...γιατί κάποια στιγμή θα αλλάξει ο καιρός...δεν μπορεί..θα βοηθήσει ο Θεός."

Αυτά λέχθηκαν στις 6.12.2023 στο ALERT TV "Ανατρεπτικό Δελτίο" με τους Ανδρέα Καψαμπέλη, Άρη Σπίνο και Στέφανο Χίο.


αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου


Δείτε το σχετικό απόσπασμα