Βελόπουλος: Παράνομες συναλλαγές με κατάληψη Μ. Εσφιγμένου

ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΠΑΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Οδοντόκρεμα "Αγιορείτικες Ευλογίες".
Στην παρουσίαση της οδοντόκρεμας στην εκπομπή λέει μεταξύ άλλων:
«Αγιορείτικες οδοντόκρεμες. Οι ίδιοι οι γέροντες τις φτιάχνουν, οι ίδιοι οι γέροντας τις δημιουργούν. "Αγιορείτικες Ευλογίες". Οδοντόκρεμες του Αγίου Όρους, οδοντόκρεμες από το Άγιο Όρος. Την κατασκευάζουν οι ίδιοι με φυσικά υλικά.»


Λοσιόν για τριχόπτωση και αποσμητικό "Αγιορείτικες Ευλογίες"

Ο Βελόπουλος παρουσιάζει προϊόντα από την σειρά "Αγιορείτικες Ευλογίες - Ίαση": 
1. "ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΜΑΛΛΙΩΝ" 
2. "ΕΥΟΣΜΙΟΝ" αποσμητικό
λέγοντας «όσοι έχετε πρόβλημα...τριχόπτωση, αλωπεκία(ση), φαλάκρα θα με θυμηθείτε..δοκιμάστε το...ευλογία Θεού...αναδημιουργία και αναγέννηση μαλλών»«Αγιορείτικες Ευλογίες»

Μερικά από τα προϊόντα «Αγιορείτικες Ευλογίες» που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Οι καταληψίες της Μονής τα παράγουν παρανόμως και τα εξάγουν παρανόμως από το Άγιο Όρος.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Στις 7.12.2019 ο Κυριάκος Βελόπουλος ανήρτησε στο twitter "ευχαριστήρια επιστολή" της 19.10.2017 του αρχηγού της κατάληψης Μεθόδιου (ο οποίως παρανόμως υπογράφει ως καθηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου) προς τον εκδοτικό οίκο "ΚΑΔΜΟΣ" για την αποστολή χρηματικού ποσού 13 χιλιάδων ευρώ. Ο Βελόπουλος στην ανάρτηση του αναφέρει πως αυτή γίνεται για να απαντήσει με "έγγραφο από το Άγιο Όρος" σε κάποια "λασπολογία" που δέχθηκε.

πηγή: https://twitter.com/velopky/status/1203246690221854720


ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΑΔΜΟΣ"
Επιχείρηση "ΟΛΓΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Π.Ε." 
Διακριτικός τίτλος: "ΚΑΔΜΟΣ Ε.Π.Ε."
https://www.kadmos.org
- Συμμετοχή στην επιχείρηση ως εταίροι:
Κυριάκος Βελόπουλος 48,33%, σύζυγος - Όλγα Πετροπούλου 21,67%. Σύνολο: 70%
πηγές:
- Βουλή των Ελλήνων, Δηλώση Περιουσιακής Κατάστασης 2021 (χρήση 2020) Βελόπουλου Κυριάκου ("Πόθεν Έσχες")
- Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)
- https://findbiz.gr/el/company/petropoulou-olga-co-ltd-ekdotikos-oikos/601000243578

πηγή: Βουλή των Ελλήνων, Δηλώση Περιουσιακής Κατάστασης 2021 (χρήση 2020) Βελόπουλου Κυριάκου ("Πόθεν Έσχες")

πηγή: Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)Ο Κυριάκος Βελόπουλος με τη σύζυγό του Όλγα Πετροπούλου
Συνολικά κατέχουν το 70% της επιχείρησης "ΟΛΓΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ"  (ΚΑΔΜΟΣ ΕΠΕ)
πηγή φωτογραφίας: 
 https://www.protothema.gr/politics/article/862162/kuriakos-velopoulos-to-neo-madzouni-tis-akrodexias/
Άγνωστο παραμένει αν συνεχίζονται οι οικονομικές συναλλαγές διαφόρων ανθρώπων με την κατάληψη (προμήθεια προϊόντων και αποστολή χρηματικών ποσών), καθώς δεν μπορούν να καταγραφούν πουθενά επισήμως όσο παραμένει κατειλημμένο το κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής από άτομα άσχετα με το Άγιο Όρος.  Ίσως μετά από τις παλαιότερες αντιδράσεις, απλώς δεν δημοσιεύονται. Το τι συμβαίνει πραγματικά μπορούν να το εξετάσουν μόνο οι αρμόδιες αρχές καταπολέμισης της φοροδιαφυγής και οικονομικoύ ελέγχου.ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

15.6.2019

Στις 15.6.2019 ο Βελόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter ομολογεί πως πούλησε προϊόν των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου. Ταυτόχρονα μεταδίδει ψευδή είδηση περί δήθεν πείνας των καταληψιών.

πηγή: 


1.6.2023

Στις 1.6.2023 στην εκπομπή One Talk με τον Τάκη Χατζή στον τηλεοπτικό σταθμό ONE ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" ομολογεί πως έχει χρηματοδοτήσει την κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου και έχει πουλήσει προϊόντα των παρανόμων βιοτεχνικών μονάδων εντός Αγίου Όρους και πως θα το ξανάκανε. Η δικαιολογία για την διεξαγωγή αυτού του μαύρου εμπορίου προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας για χρήση σε άνθρωπο, αλλά και για την υποστήριξη της διατήρηση της παράνομης κατάληψης από εξωαγιορείτικα στοιχεία είναι η ψευδής είδηση πως δήθεν οι καταληψίες "πεινούν".

Συγκεκριμένα από το 1:04:13 και μετά λέει Βελόπουλος χασκογελώντας:
«και για το φάρμακο θα το ξανάκανα και αυτό..το φάρμακο για την φαλάκρα.
Η τραγωδία του νεοέλληνα είναι η αναπαραγωγή της ημιμάθειάς του. 2015 θα το πω και αμαρτία δεν έχω το είπα και δημόσια. Ήρθε η Μονή Εσφιγμένου. Οι άνθρωποι δεν είχαν να φάνε χειμωνιάτικα και λένε "σε παρακαλούμε κάναμε αυτό το προϊόν, μπορείς να το παρουσιάσεις και τα έσοδα να τα δώσεις σε μας;" Λέω "δεν είναι της εταιρίας μου..να βοηθήσω". Και το κανα μια βδομάδα. Λοσιόν για την τριχόπτωση. Και τους βοήθησα οικονομικά μετά. Θα το ξανάκανα πάλι. Δεν θα άφηνα ποτέ άνθρωπο να πεινάσει. Έτσi..δεν είναι προϊόν της εταιρίας μου. Έδωσα και παραπάνω λεφτά. Μα βγάζουν προϊόντα, και αρτοσκευάσματα βγάζουν» 

Πως γίνεται να πεινούνν οι καταληψίες που παράγουν οι ίδιοι αρτοσκευάσματα και διάφορα άλλα προϊόντα για τα οποία αγοράζουν πρώτες ύλες χιλιάδων ευρώ, μόνο ο ίδιος ξέρει.Υπενθυμίζουμε πως:
- οι καταληψίες της Μ. Εσφιγμένου δεν δύνανται να εκδόσουν νόμιμα παραστατικά στο όνομα της Μονής για αγοραπωλησία προϊόντων και για την λήψη χρηματικών ποσών. Επίσης, δεν μπορούν να λάβουν χρήματα στο όνομα της Μονής ούτε ελέγχουν τον τραπεζικό λογαριασμό της.
- δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος οι καταληψίες της Μ. Εσφιγμένου να παράγουν και να εξάγουν προϊόντα από το Άγιο Όρος
- οι καταληψίες διαθέτουν μια βιοτεχνική μονάδα παραγωγής γλυκών και μια άλλη βιοτεχνική μονάδα ελαιόλαδου με σύγχρονα ηλεκτροδοτούμενα μηχανήματα (βλ. παράνομες μονάδες παραγωγής προϊόντων καταληψιών). Οι καταληψίες πουλούν παρανόμως και εξάγουν από το άγιο όρος λαθραίως μια σειρά από προϊόντα ζαχαροπλαστικής (πραλίνες-σοκολάτες κτλ.), ελαιόλαδο, κρασί κτλ.
- τα προϊόντα των καταληψιών κυκλοφορούν στο εμπόριο με το εμπορικό σήμα "Αγιορείτικες Ευλογίες".
- όποιος συναλλάσεται εμπορικά με τους καταληψίες ή αγοράζει προϊόντα πρέπει να ξέρει ότι η συναλλαγή δεν είναι με την Μονή Εσφιγμένου και δεν μπορεί να γίνει με νόμιμα παραστατικά που να την αναφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο. Οι συναλλασσόμενοι, δηλαδή, είτε πέφτουν θύματα άγριας απάτης ή εν γνώσει τους συνεργούν στην δράση των καταληψιών, διακινούν μαύρο χρήμα κ.λπ.
- οι καταληψίες της Μονής δεν είναι ούτε Εσφγιμενίτες ούτε Αγιορείτες. Με κάθε επιστολή που υπογράφουν ως "Μονή Εσφιγμένου" ή "Ηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου" εξαπατούν αδίστακτα τον κάθε ανυποψίαστο άνθρωπο.
- οι καταληψίες έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα να αποζημιώσουν με τεράστιο χρηματικό ποσό την Μονή Εσφιγμένου για την παράνομη χρήση του ονόματος της Μονής, των ιδιοτήτων του ηγουμένου και του προϊσταμένου της αλλά και του εσφιγμενίτου μοναχού.
- όποιος αναμεταδίδει επιστολές των καταληψιών με ψευδή υπογραφή "Μονή Εσφιγμένου" ή αποκαλεί το σύνολο των καταληψιών ως "Μονή Εσφιγμένου" ή τον αρχηγό των καταληψιών Παπαλαμπρακόπουλο Ματθαίο ("Μεθόδιο") ως "ηγούμενο Μονής Εσφιγμένου" συνεργεί εκουσίως ή ακουσίως σε αυτή την εξαπάτηση.
- η κατάληψη αγιορείτικων κτηρίων και εδαφών από άτομα άσχετα με το Άγιο Όρος και ταυτόχρονα η διάδοση fake news περί δήθεν λιμοκτονίας τους και δήθεν διωγμού, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για μαύρο εμπόριο το οποίο δεν καταγράφεται επισήμως πουθενά και είναι αόρατο στο ελληνικό κράτος
- η περιοχή της κατάληψης είναι μια περιοχή όπου de facto το ελληνικό κράτος έχει παραιτηθεί από τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρξει κανείς έλεγχος από τις επίσημες αρχές ασφάλειας τροφίμων και παραφαρμακευτικών προϊόντων για την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων για χρήση ή κατανάλωση από άνθρωπο.