5.4.23

"Πατριωτική Ένωση" - Εμφιετζόγλου και κατάληψη Μ. Εσφιγμένου

Ο Σακκάς Δημήτριος, υποψήφιος του κόμματος "Πατριωτική Ένωση", στις 4.4.2023 (συμπέφτοντας χρονικά με εκπομπή του Alert TV όπου κατασυκοφαντούταν και στοχεύονταν η αδελφότητα της Μονής μας), ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκκληση υποστήριξη στην κατάληψη της Μονής "με κάθε τρόπο" διαδίδοντας παράλληλα ψεύδη για δήθεν απομόνωση των καταληψιών, την στιγμή που Μεθόδιος και λοιποί μπαινοβγαίνουν παρανόμως πολύ συχνά στο Άγιο Όρος.







Τον Ιούλιο του 2022 η σελίδα του κόμματος του Εμφιετζόγλου "Πατριωτική Ένωση" "με χαρά" ανακοινώνει "την ένταξη στο δυναμικό της", του  Μαλακού Μηνά, "ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής". Στο βιογραφικό τους στις σχετικές "περγαμηνές" κατατίθεται και το "κατόρθωμα" του Μαλακού πως είναι "τακτικός επισκέπτης" του κατειλημμένου χώρου της Μονής μας!

Ο Μαλακός Μηνάς είναι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές των αχειροτόνητων φανατικών ρασοφόρων που κατέλαβαν την Μονή μας φωνάζοντας στην Αθήνα υπέρ της καταληψιών της Μονής μας σε σχετική διαδήλωση το 2017 φωνάζοντας και κάνοντας δηλώσεις στα κανάλια. Τότε σε δηλώσεις του χρησιμοποιώντας γελοία fake news καταφέρθηκε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά, του εισαγγελέα Φλωρίδη και των Εβραίων. Με παρόμοιο τρόπο συμμετείχε μαζί με τον ΓΟΧ ρασοφόρο "Λεόντιο" - έτερο υποστηρικτή της κατάληψης της Μονής μας - σε διαδήλωση κατά των μέτρων ανάσχεσης της πρόσφατης φονικής πανδημίας, όταν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια αναρωτιόνταν ποιοι είναι αυτοί οι ρασοφόροι που πρωτοστατούν στις διαδηλώσεις αυτές. Σε προγενέστερο χρονικό διάστημα συμμετείχε στο "κίνημα των αγανακτισμένων".





Και ενώ το κόμμα "Πατριωτική Ένωση" αποτελεί "καταφύγιο" για αρκετούς εχθρούς της αγιορείτικης τάξης, ο πρόεδρος του κόμματος, Εμφιετζόγλου Πρόδρομος, ιδιοκτήτης μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας, στο παρελθόν έχει κτίσει "έργα υποδομής" στο κατειλημμένο έδαφος της Μονής, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στο τμήμα οικονομικών επιστημών του Α.Π.Θ. στο οποίο είναι επίτιμος διδάκτωρ.


Συγκεκριμένα έχει κατασκευάσει λιμενοβραχίονα στην παραλία έμπροσθεν του κεντρικού κτηρίου της Μονής σε σημείο που είναι έξοδος τοπικού χειμάρρου, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και τις πιθανές προσχώσεις.


Η θέση του Εμφιετζόγλου Προδρόμου, πρόεδρου του κόμματος, περιγράφεται γλαφυρά σε άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο:

"Με ρωτούν συχνά «ποιοι έχουν δίκιο, οι Ζηλωτές ή οι Νέοι, που μένουν δίπλα στο κονάκι των Παλαιών;» Ύστερα από τόσα χρόνια έχω καταλήξει ότι «και οι δύο έχουν δίκιο, και οι δύο έχουν άδικο». Στην ερώτηση, τί θα γίνει τελικά, ποιος θα δώσει τη λύση; Καταλήγω στην απάντηση μοναχού που εκτιμώ, «Η Παναγία».

Με δυο λόγια βάζει σε ίδια μοίρα παρανόμους και νόμιμους, νοικοκύρηδες και καταληψίες-κλέφτες, ιερομονάχους και αχειροτόνητους, ορθόδοξους χριστιανούς ιερείς της ανατολική ορθόδοξης εκκλησίας και μέλη-ρασοφόρους της εκκλησίας των ΓΟΧ, φρόνιμους και απατεώνες."


Χρησιμοποιεί την φράση "Η Παναγία θα δώσει την λύση", που χρησιμοποιούν τυπικά όσοι συνήθως  υποκριτικά και συγκεκαλυμένα θέλουν να διατηρηθεί η τρέχουσα κατάσταση. Αυτή η φράση μας θυμίζει τις αντίστοιχες εκφράσεις που εκστομίζουν διάφοροι επιτήδειοι για να διατηρηθεί η κατάληψη ουκρανικών εδαφών από τους Ρώσους, όπως "να γίνει ανακωχή", "είμαι με τον άνθρωπο" και άλλα φαιδρά.


Αν και οι πρόεδροι κομμάτων είναι συνήθως πιο διπλωμάτες, τα μέλη-υποψήφιοι των κομμάτων δεν μπορούν να συγκρατηθούν στην έκφραση της κουλτούρας που τους διακατέχει στοχοποιώντας την αδελφότητα της Μονής μας, με ότι κίνδυνο μπορεί αυτό να συνεπάγεται.


Η παράγραφος 5 των ιδρυτικών αρχών του κόμματος "Πατριωτική Ένωση" αναφέρει για το Άγιο Όρος:

"Το Άγιον Όρος, είναι το πιο ιερό και ζωντανό σύμβολο αυτής της κληρονομιάς και μοναδικός πνευματικός θησαυρός με οικουμενική ακτινοβολία. Η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάσσει και να προβάλλει, με σεβασμό και υπερηφάνεια, την Ορθοδοξία και το Βυζάντιο ως πολύτιμο μέρος της ταυτότητάς της, της Ιστορίας και της Πολιτιστικής της Κληρονομιάς και ως φορείς και παραδείγματα φιλανθρωπικού οικουμενικού πνεύματος."


Αν θεωρούν το Άγιο Όρος ιερό με οικουμενική ακτινοβολία, κάτι που πρέπει να διαφυλαχθεί και να το σέβονται και να αποτελεί παράδειγμα οικουμενικού πνεύματος, πως μπορούν να ανέχονται ένα μέρος του Αγίου Όρους να είναι κατειλημμένο από "πειρατές", από άτομα άσχετα με το Άγιο Όρος και την Εκκλησία, άτομα που θέτουν σε κίνδυνο αυτό το ιερό μνημείο, με απειλές για ανατίναξή του, και με απαγόρευση εισόδου στην αρχαιολογική υπηρεσία, άτομα με σκοταδιστικές ανορθόδοξες απόψεις που ουδεμία σχέση έχουν με την ορθοδοξία μας, σε μια κατάσταση που αποτελεί όνειδος παγκόσμιας εμβέλειας για το Άγιο Όρος και αποτελούν παράδειγμα αποφυγής;


αρχιμ. Βαρθολομαίος

ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου

Άγιον Όρος


Σχετικοί σύνδεσμοι:

[1] Aνάρτηση Σακκά

https://www.facebook.com/profile.php?id=100082862326218

[2] Ένταξη Μαλακού στην "Πατριωτική Ένωση"

https://patriotikienosi.gr/o-minas-malakos-ypopsifios.../

[3] Βίντεο: Δηλώσεις Μαλακού

https://vimeo.com/manage/videos/815083235/a8f73ecaab

[4] Άρθρο Εμφιετζόγλου με αναφορά στην υπόθεση Εσφιγμένου

https://emfietzoglou.gr/otan-mpaineis-sto-agio-oros-allazoyn-ola/

[5] Βιογραφικό Εμφιετζόγλου σε σελίδα του Α.Π.Θ.

https://www.econ-auth.gr/human-resources/honorary-phd/1995/emfietzoglou-prodromos/

[6] Ιδρυτικές Αρχές κόμματος "Πατριωτική κίνηση"

https://patriotikienosi.gr/diakiryxi/


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


- Ανακοίνωση συνεργασίας "Πατριωτικής Ενώσης"-Εμφιετζόγλου με το "Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας" (ΕΛΚΙΣ)

https://patriotikienosi.gr/synergasia-patriotikis-enoseos-elkis-462/


- Εξώφυλλο της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" για την συνεργασία Εμφιετζόγλου με ΕΛΚΙΣ και ΓΟΧ


- Ανακοίνωση συνεργασίας "Πατριωτικής Ένωσης"-Εμφιετζόγλου με τον Μπογδάνο Κωνσταντίνο. Ο Μπογδάνος ανέλεβε χρέη αντιπροέδρου. Τη στήριξη στη συνεργασία αυτή εξέφρασε μεταξύ άλλων και ο Ελληνο-Ρωσσο-Αρμενικός Συλλόγος Φιλίας και το το Ελληνικό Τμήμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

https://patriotikienosi.gr/synergasia-patriotikis-enoseos-me-patri-d-a-620/


- Άρθρο "Πατριωτικής Ένωσης": "Όχι συμμετοχή της Ελλάδος σε αντί-Ρωσική υστερία"

https://patriotikienosi.gr/ochi-symmetochi-tis-ellados-se-anti-rosiki-ysteria/