10.12.23

Τι κάνει στους "προδότες" ο "Μεθόδιος";

Τι κάνει ο αρχηγός της αγιορείτικης κατάληψης "Μεθόδιος" σε όσους τολμούν να "τον προδώσουν" και να "φανούν αχάριστοι";

 Πολύ απλά! Τους "προειδοποιεί", τους απειλεί και αργότερα μπορεί και να δώσει εντολή για εξάσκηση τρομοκρατίας μέσω ρίψης εκρηκτικών μηχανισμών. Συμπεριφορά μαφίας! 


Ρίψη εκρηκτικών. Απρίλιος 2023. Κάθισμα Αγίου Τρύφωνος


Κατά καιρούς, πολλοί, από όσους παλαιότερα είχαν παρασυρθεί για να στελεχώσουν την κατάληψη του Μεθοδίου, την εγκατέλειψαν μη αντέχοντας άλλο τις συνθήκες καταπίεσης, κακοήθειας και παραφροσύνης που επικρατούν εκεί. Κάποιοι από αυτούς εγκατέλειψαν την κατάληψη και το Άγιο Όρος γενικά (παραμένοντας ΓΟΧ), φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα, καθώς τόλμησαν να "αμφισβητήσουν" τον "μεγάλο αρχηγό".

 

Υπάρχουν όμως και αυτοί οι οποίοι, ενώ είχαν σχέση με την κατάληψη και ήταν βαπτισμένοι ως ΓΟΧ παιδιόθεν, κατάλαβαν νωρίς "τι εστί" Μεθόδιος και ΓΟΧ. Αυτοί παρέμειναν ως μοναχοί στο Άγιο Όρος διακόπτοντας τις επαφές με την καταληψιακή ομάδα και εισερχόμενοι - δια του αγίου χρίσματος - στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία (όπως είναι γνωστό μόνο μέλη της Ανατ. Ορθοδόξου Εκκλησίας μπορούν να μονάσουν στο Άγιο Όρος). Τέτοιο ήταν και το ανθρώπινο δυναμικό του καθίσματος του Αγίου Τρύφωνος που εγκατέλειψε την σφαίρα επιρροής της κατάληψης, προσήλθε στην Ανατ. Ορθόδοξη Εκκλησία και ζήτησε να γίνει μέλος της αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου!


 

"Κάθισμα" είναι ένα είδος οικήματος στο Άγιο Όρος. Το Άγιο Όρος χωρίζεται σε 20 περιοχές, μία για κάθε Μονή. Η περιοχή της κάθε Μονής πέρα από το κεντρικό μοναστηριακό συγκρότημα έχει ιερές σκήτες, ιερά καθίσματα και ιερά κελία.

 

Στο κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος διαμένουν πλέον μοναχοί της Μονής μας, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους καταληψίες. Αυτοί συγκαταλέγονται σε αυτούς που διακαώς επιθυμεί να "εξαφανιστούν" ο Μεθόδιος. Δεν μπορεί να ανεχθεί ρωγμές στο καταληψιακό του αφήγημα. Φοβάται να μην καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα των ψεμάτων του σαν χάρτινος πύργος. Για τον Μεθόδιο, αυτοί οι Εσφιγμενίτες μοναχοί δεν πρέπει να υπάρχουν εκεί! Θα προσπαθήσει να κάνει το παν για να το πετύχει!

 

Πέρσι έγιναν δολιοφθορές στο κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος. Φέτος - έως τώρα - έπεσαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί μπροστά στο κάθισμα. Επίσης, οι καταληψίες έστησαν φυλάκιο μπροστά μας, στα 40 μέτρα από το κάθισμα. Εκεί φρουροί εκτελούν χρέη σκοπιάς μέρα-νύκτα πληροφορώντας τηλεφωνικώς το αρχηγείο της κατάληψης για όλες τις κινήσεις ημών των Εσφιγμενιτών. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένοι με "έξυπνα" κινητά με σύνδεση στο διαδίκτυο για ζωντανή μετάδοση σκηνοθετημένης προβοκάτσιας σε περίπτωση που πλησιάσει αστυνομικός.

 

Όλα αυτά γίνοται περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το κατειλημμένο κεντρικό κτηριακό συγκρότημα. Οι καταληψίες αλωνίζουν με τα οχήματά τους ένα μεγάλο κομμάτι του Αγίου Όρους, ενώ διαδίδουν πως είναι δήθεν αποκλεισμένοι και πως τους κυνηγάει η αστυνομία. Η αστυνομία ως απλός παρατηρητής παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.


Υπάρχει άμεση ανάγκη να γίνει η υπόθεση του Αγίου Τρύφωνος γνωστή σε όλους. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Ο Μεθόδιος νιώθει δυνατός όσο ποτέ άλλοτε. Έχει τουλάχιστον ένα ραδιοφωνικό και ένα τηλεοπτικό σταθμό να τον υποστηρίζουν φανατικά με εβδομαδιαίες εμφανίσεις του. Κάποιοι δημοσιογράφοι αυτών των σταθμών μας συκοφαντούν και μας στοχοποιούν συστηματικά ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Αρχηγός πολιτικού κόμματος δημοσίως δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους καταληψίες. Η κυβέρνηση και η αστυνομία νίπτουν τας χείρας τους. Το θέμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ λόγω των πρόσφατων προειδοποιήσεων του Μεθοδίου (σε τηλεοπτικό σταθμό) για εξαφάνιση των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου από την περιοχή της Μονής τους! [1]



"Προειδοποιήσεις" Μεθοδίου

Τώρα αυτές οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων και όλη η περίοδος πριν τις ευρωεκλογές είναι πολύ επικίνδυνες για τους Εσφιγμενίτες μοναχούς του καθίσματος του Αγίου Τρύφωνος. Προστασία μας και δύναμή μας η αντίδραση των απλών δικαίων ανθρώπων στα ύπουλα σχέδια του σκότους!



Σκοπιά έστησαν πρόσφατα οι καταληψίες 40μέτρα από το κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος όπου εγκαταβιούν Εσφιγμενίτες μοναχοί




Δεκέμβριος 2023. Σκοπιά καταληψιών μπροστά στο κάθισμα του Αγίου Τρύφωνος όπου διαμένουν Εσφιγμενίτες. Όχηματα καταληψιών κυκλοφορούν ελεύθερα είτε για περιπολία είτε για λαθρεμπόριο


αρχιμ. Βαρθολομαίος

Καθηγούμενος Μονής Εσφιγμένου


[1] 6.12.2023 Ο αρχικαταληψίας προειδοποιεί Αγιορείτες να εξαφανιστούν

https://www.youtube.com/watch?v=P_6964IxwCU