12/12/2010

Ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου στον Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

Με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, πρόεδρο του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, συναντήθηκαν σήμερα στις 11 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) αγιορείτες πατέρες με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, Καθηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου (νέα αδελφότητα, αναγνωρισμένη από την Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους και το Οικουμενικό Πατριαρχείο).


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα στον ανακαινιζόμενο Ναό του Τιμίου Προδρόμου Μόσχας πού σήμερα λειτούργησε ο Μητροπολίτης και είναι η έδρα του τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών της Εκκλησίας της Ρωσίας, πρύτανης της οποίας είναι ο ίδιος ο κ. Ιλαρίωνας.

Μετά την θεία λειτουργία παρατέθηκε γεύμα όπου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ προσφώνησε τον Ηγούμενο Χρυσόστομο και τη συνοδεία του και τον σύστησε στους παρευρισκομένους.
Αντιφωνώντας ο Αγιορείτης Ηγούμενος προσέφερε δώρα στον Μητροπολίτη και μια ασημένια εικόνα της Ανάληψης, την οποία γιορτάζει η Μονή, για τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο καθώς και ένα dvd με το ντοκιμαντέρ «Ει έχεις καρδίαν δύνασαι σωθήναι…» στή ρωσσική γλώσσα, που ετοίμασε η Μονή Εσφιγμένου και όπου παρουσιάζεται το Περιβόλι της Παναγίας και μιλούν Αγιορείτες γιά το γνωστό ζήτημα της Μονής.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα και επικεντρώθηκαν στο πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου.

Ο Ιλαρίωνας ευχήθηκε τα καλύτερα και υποσχέθηκε να επισκεφθεί την αδελφότητα στο Αντιπροσωπείο της Μονής τους στις Καρυές Αγίου Όρους όπου διαμένουν προσωρινά, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθωνική Πολιτεία τον ερχόμενο Οκτώβριο.