27.11.14

Εορτή Παλαμά

14/27.11.2014

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος ετέλεσε σήμερα την θεία λειτουργία στο αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου επί τη μνήμη του αγίου ενδόξου πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά.

Ο σεπτός ποιμενάρχης των Σερρών μαζί με πολυάριθμο ιερατείο, συλλειτουργούντων των αγίων καθηγουμένων των ιερών μονών Ιβήρων και Εσφιγμένου, επιδαψίλευσε την αρχιερατική του ευλογία για μία ακόμη φορά στους Αγιορείτες πατέρες, που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του αγίου Γρηγορίου Παλαμά και την μονή Εσφιγμένου, στην οποία διετέλεσε ηγούμενος επί μίαν τριετία περίπου.

Η μονή Εσφιγμένου εκφράζει για μίαν ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της προς τον σεβασμιώτατο άγιο Σερρών κ.κ. Θεολόγο για τον κόπο του να έρθει και να χορηγήσει σε όλους την αρχιερατική του ευλογία, αλλά και για την αγάπη και την πατρική μέριμνα, που από ετών τρέφει για την μονή μας.

Οφειλόμενη ευχαριστία εκφράζεται και προς τον αγαπητό και πολυσέβαστο άγιο καθηγούμενο της μονής Ιβήρων, ο οποίος πάντοτε υπάρχει συμπαραστάτης και βοηθός, στήριγμα και συνοδοιπόρος στην ανηφορική πορεία της μονής Εσφιγμένου.

Τέλος, προς όλους, τους πατέρες και τους αγαπητούς αδελφούς, που προσήλθαν στην πανήγυρη, ο άγιος καθηγούμενος και όλη η αδελφότητα εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες, ευχόμενοι να είναι βοήθεια μας οι πρεσβείες του αγίου και να μας αξιώσει του χρόνου να εορτάσουμε στο μοναστήρι του.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα!