16.11.13

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτ. Ρίζος στο αντιπροσωπείο της Ι.Μ.Εσφιγμένου


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ


Ο ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1948. Το 1966 εισήλθε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου απεφοίτησε το έτος 1971. Τα έτη 1971-1973 εξεπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία. Εν συνεχεία, κατόπιν επιτυχίας σε διαγωνισμό, τον Μάρτιο του 1975 διορίσθηκε Εισηγητής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα έτη 1980 και 1981 πραγματοποίησε, με εκπαιδευτική άδεια, μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (Γερμανία). Στο Πανεπιστήμιο αυτό καθώς και στο Ινστιτούτο Max - Planck για το Δημόσιο και το Διεθνές Δίκαιο, που εδρεύει στην ίδια πόλη, ασχολήθηκε κυρίως με το Συνταγματικό και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Μέχρι το έτος 1990 υπήρξε συνεργάτης του ως άνω Ινστιτούτου.
Το έτος 2001 διέμεινε, με τρίμηνη εκπαιδευτική άδεια, στο Βερολίνο, όπου παρακολούθησε τις εργασίες. του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου (Bundesverwaltungsgericht).
Το έτος 1981 προήχθη σε Πάρεδρο και το 1992 σε Σύμβουλο Επικρατείας. Ως Πάρεδρος υπηρέτησε στο Γ ́ Τμήμα του Δικαστηρίου, ως Σύμβουλος στο Ε ́ Τμήμα.
Τον Ιούλιο του 2005 προήχθη σε Αντιπρόεδρο, υπηρέτησε δε στο Α ́ και Γ ́ Tμήμα του Δικαστηρίου. Σήμερα - και από τριετίας - υπηρετεί ως πρόεδρος του Δ ́ Τμήματος.
Εκτός από την πράξη του δικαίου ασχολείται συστηματικά και με την θεωρία του Δημοσίου Δικαίου. Έχει δημοσιεύσει μελέτες στο πεδίο του Συνταγματικού Δικαίου και του Δικαίου του Περιβάλλοντος και της Πολεοδομίας

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 
ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ :
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟΥ